sg105e v1, cant find using the easy smart utility or the pro unmanaged utility?
sg105e v1, cant find using the easy smart utility or the pro unmanaged utility?
sg105e v1, cant find using the easy smart utility or the pro unmanaged utility?
2019-04-17 19:02:27
Model: TL-SG105E
Hardware Version: V1
Firmware Version: TL-SG105E_V1_141016

I cant find my SG105E switch in any of the utilities? My SG1024DE shows up ok so its not my network settings or os, its v1 so it doesnt even have a webui.  Anyone know a workaround?  Also Ive started to see port drops in my syslogs so could the switch be faulty, im thinking its got to be??  

 

If anyone knows of a fix or workaround to regain access to this model switch id really appreciate it.

 

Thanks

 

Bodgeup

0
0
#1
Options
3 Replies
Re:sg105e v1, cant find using the easy smart utility or the pro unmanaged utility?
2019-04-19 01:10:26

bodgeup wrote

I cant find my SG105E switch in any of the utilities? My SG1024DE shows up ok so its not my network settings or os, its v1 so it doesnt even have a webui.  Anyone know a workaround?  Also Ive started to see port drops in my syslogs so could the switch be faulty, im thinking its got to be??  

 

If anyone knows of a fix or workaround to regain access to this model switch id really appreciate it.

 

Thanks

 

Bodgeup

 

Hi Bodgeup

 

I think you can try the different version for Utility. And also can try the unmanaged pro utility. 

https://www.tp-link.com/en/support/download/tl-sg105e/v1/#Easy_Smart_Configuration_Utility

1
1
#2
Options
Re:Re:sg105e v1, cant find using the easy smart utility or the pro unmanaged utility?
2 weeks ago
Thanks for the reply, I did actually try some of the older utilities. Easy Smart utility doesnt seem to work at all on Win Server 2019 and with the Unmanaged pro tool I still cant see our SG105E only the SG1024DE?? Has to be a faulty switch dont you think?
0
0
#3
Options
Re:Re:Re:sg105e v1, cant find using the easy smart utility or the pro unmanaged utility?
2 weeks ago

bodgeup wrote

Thanks for the reply, I did actually try some of the older utilities. Easy Smart utility doesnt seem to work at all on Win Server 2019 and with the Unmanaged pro tool I still cant see our SG105E only the SG1024DE?? Has to be a faulty switch dont you think?

 

If you are convenient to reset the switch, I think that is worth trying.

And you can try to connect the PC which run the utility to SG105E directly.

0
0
#5
Options