Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
1484950...58

Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
580 Reply
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 12:09:59

@nightfever 

 

And all IS working well ?

  0  
  0  
#494
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 13:08:27 - last edited 2020-12-11 13:10:32

@nightfever

 

I tried that too, but with 1.3-beta-something on the first Archer C6 and 1.3.0 on the 2nd Archer C6 it didn't work. Like mentioned here, installing OpenWRT through the web interface does not always work and depends on the currently installed firmware:

https://openwrt.org/toh/tp-link/tp-link_archer_c6_v2

 

Cheers

Su

  0  
  0  
#495
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 13:15:00

@dIaBoLyK Did it yesterday and stayed on OpenWrt, much more possibilities.

 

Btw. had the same issues with 2.4 GHz WiFi after I upgraded the OEM firmware.

  0  
  0  
#496
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 13:17:07

@Su1 went from 1.2.something, 5 or 7, I don't remember

  0  
  0  
#497
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 13:54:03

@nightfever 

Let me get it straight. You downloaded one of the below pointed images (Firmware OpenWrt Install? Firmware OpenWrt Upgrade?) and you used it in the TP-Link Firmware Upgrade option in control panel? 

  0  
  0  
#498
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 13:58:47

@nightfever I didn't have issues in 2'4 when I tried openwrt some weeks ago. Do you mean these problems are hardware related?

  0  
  0  
#499
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 15:44:05

@Kubas OpenWrt install and yes uploaded and flashed via the Tp-link user interface. Worked like charm

  0  
  0  
#500
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 15:51:17 - last edited 2020-12-11 15:52:38

@adios I think its a misunderstanding, I have no issues with openwrt so far. Had the WiFi issue threaded here after I updated the tp-link firmware from 1.2.1 to newer one

  0  
  0  
#501
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-11 15:53:18

@adios 

 

These problems are definitely firmware related. There are no problems at all with the 2.4 GHz WiFi and TP-Link's firmware version 1.2.1.

 

Cheers

Su

  0  
  0  
#502
Options
Re:Archer C6 2.4G band stops working, disable then enable restores
2020-12-15 12:00:06 - last edited 2020-12-15 12:00:46

@nightfever 

 

 

I just installed OpenWRT just as you said, but in my case I had TP-link firmware version 1.3.6 installed. I used 19.07.5 Firmware OpenWRT Install - bin file from: https://openwrt.org/toh/tp-link/tp-link_archer_c6_v2#flash_using_web_interface, and used firmware upgrade option from TP-link control panel. My c6 works without any problems. OpenWRT configuration is a bit different and requires a bit more knowledge than it was in original C6 firmware. I didn't notice any problems with 5GHz network as mentioned somewhere above. Luckily 5GHZ network is not the main type of connection I use so the 2.4Ghz is priority here. Anyway I have to admit that my C6, after number of crashes before, was currently working quite well on 1.3.6 for the last six weeks or so. The only things that I changed six weeks ago was setting channel to 1 and changing position of my C6 in my home network from main router directly connected to fiber Internet modem to additional router, connected by cable to the new main router (I use my old C6 on the 2nd floor now). The position change also changed a bit number of devices that were using my C6. For these 6 weeks my TV, the TP-Link re200 v2 and roof solar panels controller were not connecting to my C6.

  0  
  0  
#503
Options