TL-WA1201 System Log shows unexpected errors

Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-03-01 22:44:49
I have the same issue with my WA1201 V2 Software Version: 1.0.1 Build 20200709 rel.66244 2021-03-01 11:59:44 led-controller[647]: <3> 288753 Config importing failed 2021-03-01 11:59:44 led-controller[647]: <7> 288009 Failed to read WAN1_ON 2021-03-01 11:59:44 led-controller[647]: <7> 288007 Failed to match led WAN_INET
0
0
#12
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-03-01 22:50:44

@DaiB Hi. Where did you get that software release from? The latest on the TP-Link website is V2_200709 2020-08-18?

0
0
#13
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-03-07 09:36:52

i have the same issue, and the leds is always on and not blinking

File:
syslog-2021-03-07.logDownload
0
0
#14
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors-Solution
2021-04-08 09:09:58 - last edited 2021-08-13 07:35:14

Update 8/13 

 Hi everyone, 

Thank you for your kind feedback. After confirmed with the seniors,  here is the clarification  for the logs that you probably worried about. 

As a summary, the Led Controller log error does not mean any improper behavior of the AP, AP should work fine while these log occurs

Model TL-WA1201 will create log  starting with  [led-controller] every time when it is trying to configure the LEDs ,  the related logs are more of  false positive to the LED issue which does not actually exists, please feel rest assured to use the AP and ignore the LED- controller log

 

Here is how the TL-WA1201's log  look like: 

" 2020-11-22 18:33:56 led-controller[647]: <3> 288753 Config importing failed
2020-11-22 18:33:56 led-controller[647]: <7> 288009 Failed to read WAN1_ON
2020-11-22 18:33:56 led-controller[647]: <7> 288007 Failed to match led WAN_INET
2020-11-22 18:33:56 led-controller[647]: <3> 288753 Config importing failed
2020-11-22 18:33:56 led-controller[647]: <7> 288009 Failed to read WAN0_OFF
2020-11-22 18:33:56 led-controller[647]: <7> 288007 Failed to match led WAN_LINK
2020-11-22 18:33:56 led-controller[647]: <6> 288051 Start to run LAN_ON
2020-11-22 18:33:29 led-controller[647]: <3> 288753 Config importing failed
2020-11-22 18:33:29 led-controller[647]: <7> 288009 Failed to read WAN1_ON
2020-11-22 18:33:29 led-controller[647]: <7> 288007 Failed to match led WAN_INET
2020-11-22 18:33:29 led-controller[647]: <3> 288753 Config importing failed
2020-11-22 18:33:29 led-controller[647]: <7> 288009 Failed to read WAN0_OFF" 

 

If you encounter other issue while using the access point,  feel free to create a new thread  here with case details ,thank you. 

 

 

Recommended Solution
0
0
#15
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-04-08 09:28:10

@Solla-topee Hi thanks for the feedback. It does explain the 'error' messages but the programmer who let 'failed' appear many times in a user log needs to be sent for re-training! I've managed teams of embedded software programmers and I would not have accepted that poor level of software programming. Note that my 1201 still hangs/freezes within a day or two of use so a reliability problem remains. I have had to take it out of service and have replaced it with a reliable Draytek unit.

1
1
#16
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-04-25 09:24:21 - last edited 2021-04-25 09:29:41

@DaiB Hello, 

 

Sorry for the late update.May I know do you still have the access point? 

If your Access Point hangs every 1-2 days, can you help confirm some details to locate the problem: 

  • May I know your current network topology ( note the the Model & IP of your router, and IP of access point, firmware & hardware version of AP if possible) ?
  • Do you use AP mode/ multi SSID or other modes on TL-WA1201?  
  • After it hangs, is there any Error message on AP's Wi-Fi?  If  no error ,  can you still ping AP/ ping main router?
  • How does the correct recovers every time, do you need to reboot it or it could restore by itself. 

 

At the same time, we'd like to follow up your case via email with forum ID  ' 238468 ' please check your inbox later. Thank you ~

 

 

  

0
0
#17
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-05-09 14:48:22

Hi @Solla-topee 

 

I have a new  TL-WA1201 v2.0 for about 2 weeks and I face the same issue on the log.

It is understand to be like that when the device reboots but today for example we have the same thing twice due the day.

Once the device has a  service failure once a few day before and has to hard reset, I configured to schedule reboot every day at 4:00 AM.

Today except the interval of the logging at 4:00 am we have the same loop logging at 11:42am & 4:23pm.

Also suspect that when have that issue at 4:23pm the same time we have connectivity service failure.

 

Attached is the  Log

 

 

 

File:
syslog-2021-05-09.logDownload
0
0
#18
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-05-10 03:27:17

@Costachri Hello, 

Thank you for your log. It looks like WA1201 restarts at 4:23PM from the log you provided. 

Can you help observe if there is any Internet interruption on this AP and how about the LED status at that time ?
May I know your current network topology ( note the Model & IP of your router, and IP of access point, firmware & hardware version of AP if possible) ?
Do you use AP mode/ multi SSID or other modes on TL-WA1201?  

What are the Wi-Fi clients connected to this AP? Many thanks. 

0
0
#19
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-05-10 06:04:52
Maybe factory resetting the router
0
0
#20
Options
Re:TL-WA1201 System Log shows unexpected errors
2021-05-10 09:38:34

@Solla-topee Hello,

 

About what asking for:

 

Router: Vodafone-H-300s-v1.0.10.07T3

Router IP: 192.168.1.1

AP IP: 192.168.1.254

AP Firmware: 1.0.1 Build 20200709 rel.66244(4555)

AP HW version: TL-WA1201 v2.0

I am using it as AP mode

On AP are connected 3 mobile phones , one tablet and 3 Laptops maximum

Router and AP are connected through a TP Link Power line AV600.

Mostly the Leds are stable on. I didn't checked when the issue happens. Next time i will check the Leds also.

 

I think that if the AP device restarts at 4:23PM then as happens at 4:00am it should start with 00:00:00 time.

 

0
0
#21
Options