VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working

VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working

211 Reply
Re:VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working
2024-04-03 20:54:30

  @SteiniPe Private

  0  
  0  
#202
Options
Re:VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working
2024-04-04 06:29:55

  @danoffline since there is no line ENCRYPTED in the key its not same issue as mine but if u scroll few posts u can see my replies to another where i show a functioning .ovpn for me that had otherwise had issues with TP Link.. and few posts up is a support email for TP Link.. thry sorted me by inspecting my ovpn and in my case it was the encrypted passkey phrase.. check my ovpn and do a duplicate of urs.. remove some commands and match and try with ur data instead see if u can get it to connect..

  0  
  0  
#203
Options
Re:VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working
2024-04-04 16:58:21

  @Kevin_Z ooh, so this is how to use this VPN for PT Link, I've searched everywhere and can't find it and I managed to find a solution, thank you  yes

https://ngobrolgames.com/
  0  
  0  
#204
Options
Re:VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working
2024-04-07 06:15:45

  @Jose8946 

 

Jose8946 wrote

  @Kevin_Z 

Router:AXE5400

 

Trying to use as a vpn client and it is stuck on connecting.

 

ovpn file does not have encrypted key and starts with -----BEGIN PRIVATE KEY-----

 

Any help here?

 

Hi, please ensure you've followed the steps in the original post, if the problem still exists now, please provide the following information:
1. Model number, hardware, and firmware version of your TP-Link Router.
2. What kind of VPN server you are connecting to? like NordVPN or others
3. What kind of VPN type are you choosing on the TP-Link router, OpenVPN, or PPTP VPN?
4. What kind of VPN Client software you were using on the local PC or phone when it was connecting fine? Please test and make sure you can connect to the server with third-party software, such as OpenVPN Connect for OpenVPN and WireGuard App for WireGuard VPN.
5. Troubleshooting you've done before

If you found the post or response helpful, please click Helpful. If an answer solves your problem, click "Recommended Solution" so that others can benefit from it.
  0  
  0  
#205
Options
Re:VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working
2024-04-07 06:16:12

  @anisafitri 

 

Thank you very much for the feedback, glad to hear that it helps.

If you found the post or response helpful, please click Helpful. If an answer solves your problem, click "Recommended Solution" so that others can benefit from it.
  0  
  0  
#206
Options
Re:VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working
2024-04-08 16:54:17 - last edited 2024-04-08 16:56:34

  @SteiniPe 

 

Just a quick update:

I was able to get some limited success.  If I delete the "port 1194" and "allow-compression"  I get a connection. 

The strange thing is that the VPN connection only works with WiFi 6E (6ghz) (only my phone has WiFi 6E)

The L2TP/IPsec still doesn't connect (only connecting)

L2TP/IPsec connects just file if I use the Win11 connection on my laptop.

  0  
  0  
#207
Options
Re:VPN Client on Wi-Fi Router Is Not Working
2024-04-09 01:49:07

  @MrHalfpint 

 

Hi, thank you very much for the update, you mentioned that you are in contact with our senior engineer, thus I've checked with the senior engineer and confirmed that he will continue to follow up on your case.

If you found the post or response helpful, please click Helpful. If an answer solves your problem, click "Recommended Solution" so that others can benefit from it.
  0  
  0  
#208
Options
Showing Connecting then hangs
2024-05-01 22:49:09 - last edited 2024-05-01 23:07:29

In the router Advance, VPN Client settings, I enabled VPN Client, added the OVPN file to the new Profile, and when attempting to connect, it's hanging at Connecting. On the Mac, I'm able to connect using 'OpenVPN VPN Connect' client with the same OVPN file. Normally I use the native 'KeepSolid VPN Unlimited' client from the App Store.

 

Please assist with troubleshooting.

​​

  • Hardware Version:
    • Archer AX73 AX5400 Wi-Fi 6 Router HW V1.6
  • Firmware Version: 
    • 1.3.6 Build 20240325 rel.39241(5553)
  • VPN provider:
    • KeepSolid VPN Unlimited
  • VPN Type:
    • OpenVPN
  • Computer
    • MacBook Pro, Apple M1 Pro, 32 GB memory, macOS 14.5 (Sonoma)

 

Here's the content of the OVPN file (removed the certificate for brevity):

 

client
dev tun
reneg-sec 0
persist-tun
persist-key
ping 5
nobind
allow-compression no
remote-random
remote-cert-tls server
auth-nocache
route-metric 1
cipher AES-256-CBC
auth sha512

<ca> 
(certificate)
</ca>

<cert>
(certificate)
</cert>

<key>
(private key)
</key>

remote (vpn server address)
proto udp

port 1197
  0  
  0  
#209
Options
Showing Connecting then hangs
2024-05-02 13:58:58

  @chiphead 

 

remove the "allow-compression no"

  1  
  1  
#210
Options
Showing Connecting then hangs
2024-05-02 20:05:06

  @MrHalfpint Thanks, you resolved the hanging issue with OpenVPN.

 

I'm interested in also trying L2TP/IPSec, to see if there's a speed improvement.

 

I get a 'Connecting' hang when connecting using the credentials provided by KeepSolid VPN Unlimited:

 

General Info:
Domain name: (VPN Server)
psk: (IPSec Pre-Shared Key)

 

Device Config:

Login: (Username)

Password: (Password)

 

Global Config:

Login: (ignore?)

Password: (ignore?)

  0  
  0  
#211
Options