DNS settings do not work

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

DNS settings do not work

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
DNS settings do not work
DNS settings do not work
2022-05-31 23:28:55
Model: Deco M4  
Hardware Version:
Firmware Version:

Hi,

Recently got a Deco M4. Not the best purchase in my life. I've been finding new reasons to get frustrated at this every moment I tinker around the app and the non-existent firmware. Nevermind that, this is not a rant.

 

I want to use OpenDNS on my new router. It seems to appear that it doesn't really work.

What I've done:

Advanced > DHCP Server > Primary DNS (Optional) = 208_67_222_222, Secondary DNS (Optional) = 208_67_220_220 > SAVE

IPv4 > Internet Connection Type > Obtain DNS Automatically (off) > Primary DNS (Optional) = 208_67_222_222, Secondary DNS (Optional) = 208_67_220_220

 

Going to welcome_opendns_com shows a 'Oops looks like you aren't using our service' message.

More obviously any blocked sites I visit seem to be accessible.

What am I doing wrong? Is it up to my ISP to allow this feature? Do I have to give them a call?

 

***DOTS HAVE BEEN REPLACED BY DASHES TO PREVENT FORUM FILTER FROM TRIPPING

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:DNS settings do not work
2022-06-02 07:46:26

  @apexstrada 

Hi, welcome to the community.

Do you set up 208_67_222_222/208_67_220_220 for both WAN DNS and LAN DNS at the same time, or separately?

Would it help if we set up the static IP on the laptop itself and customize the DNS server to be 208_67_222_222 and 208_67_220_220

 

Thank you very much and wait for your reply.

Best regards.

 

--------------------------

Deco X50-PoE is ready for your advice. If you are interested, please help us complete the following survey.

Deco X50-POE Survey

 

  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 255

Replies: 1

Related Articles