c3150 and escam qf007 wireless camera

c3150 and escam qf007 wireless camera
c3150 and escam qf007 wireless camera
2019-06-13 02:11:28
Model: Archer C3150
Hardware Version: V2
Firmware Version: 3.0.0 0.9.1 v005f.0 Build 170926 Rel.63400n

I have two escam qf700 wireless only cameras. I just replaced a old netgear router with the c3150 router but for some reason the cameras will not get ip addresses from the dhcp server on the router.The only cavet for the cameras is they will not work on 5 ghz .Turned 5ghz off still no IP. Any thoughts on why they will not recieve an IP? As far as I can tell from the logs the camerras do not request or they are requesting but the router isn't listening? 

They had no issues with the netgear router with 2.4 and 5 turned on.

0
0
#1
Options
4 Replies
Re:c3150 and escam qf007 wireless camera
2019-06-13 15:51:16

I think i found the problem. The cameras use XID for DHCp request? Wireshark trace of my old Netgear router:

 

Frame 16: 60 bytes on wire (480 bits), 60 bytes captured (480 bits) on interface 0
    Interface id: 0 (\Device\NPF_{890D5873-6248-4958-8353-E4B77455E734})
        Interface name: \Device\NPF_{890D5873-6248-4958-8353-E4B77455E734}
        Interface description: Local Area Connection
    Encapsulation type: Ethernet (1)
    Arrival Time: Jun 13, 2019 09:30:47.102318000 Central Daylight Time
    [Time shift for this packet: 0.000000000 seconds]
    Epoch Time: 1560436247.102318000 seconds
    [Time delta from previous captured frame: 3.772963000 seconds]
    [Time delta from previous displayed frame: 3.772963000 seconds]
    [Time since reference or first frame: 28.619514000 seconds]
    Frame Number: 16
    Frame Length: 60 bytes (480 bits)
    Capture Length: 60 bytes (480 bits)
    [Frame is marked: False]
    [Frame is ignored: False]
    [Protocols in frame: eth:llc]
    [Coloring Rule Name: Broadcast]
    [Coloring Rule String: eth[0] & 1]
IEEE 802.3 Ethernet
    Destination: Broadcast (ff:ff:ff:ff:ff:ff)
        Address: Broadcast (ff:ff:ff:ff:ff:ff)
        .... ..1. .... .... .... .... = LG bit: Locally administered address (this is NOT the factory default)
        .... ...1 .... .... .... .... = IG bit: Group address (multicast/broadcast)
    Source: Hangzhou_31:8f:a7 (30:ff:f6:31:8f:a7)
        Address: Hangzhou_31:8f:a7 (30:ff:f6:31:8f:a7)
        .... ..0. .... .... .... .... = LG bit: Globally unique address (factory default)
        .... ...0 .... .... .... .... = IG bit: Individual address (unicast)
    Length: 6
    Padding: 000000000000000000000000000000000000000000000000…
Logical-Link Control
    DSAP: NULL LSAP (0x00)
        0000 000. = SAP: NULL LSAP
        .... ...0 = IG Bit: Individual
    SSAP: NULL LSAP (0x01)
        0000 000. = SAP: NULL LSAP
        .... ...1 = CR Bit: Response
    Control field: U, func=XID (0xAF)
        101. 11.. = Response: Exchange identification (0x2b)
        .... ..11 = Frame type: Unnumbered frame (0x3)
Logical-Link Control Basic Format XID
    XID Format: LLC basic format (0x81)
    LLC Types/Classes: Type 1 LLC (Class I LLC) (0x01)
    Receive Window Size: 0

-____________________________________________

 

When i tried to trace the c3150 nothing shows up. I am guessing because it does not recognize the XID?

So what to do? Return and go back to Netgear? Wait, who knows how long for a firmware fix if the XID is even the problem?

Justwork!!

 

0
0
#2
Options
Re:Re:c3150 and escam qf007 wireless camera
2019-06-17 17:31:11

@justwork 

 

We have a few questions for you to better assist in this.

 

1.  What verison of the C3150 do you have?

2.  What is the Frimware build number?

3.  Can the camera work on 2.4?

4.  Are the 2.4GHZ and 5GHZ on different SSIDs

5.  Have you tried to assign a static IP address?

6.  Do you get any error messages?

 

Thank you 

0
0
#3
Options
Re:Re:Re:c3150 and escam qf007 wireless camera
2019-06-17 18:34:00

1.  What verison of the C3150 do you have?  Hardware Version? = Hardware Version:Archer C3150 v2 00000000

2.  What is the Frimware build number? = Firmware Version:3.0.0 0.9.1 v005f.0 Build 170926 Rel.63400n

3.  Can the camera work on 2.4? The cameras only work with 2.4

4.  Are the 2.4GHZ and 5GHZ on different SSIDs Yes, turned off the 5ghz when i was troubleshooting just to make sure it was not interferring.

5.  Have you tried to assign a static IP address? Not yet since i will have to reconfig all my other devices if i go that route

6.  Do you get any error messages? None from the router the logs make no mention of the cameras when they try to get a IP from the DHCP

 

As I mentioned my Netgear wnr3500L-v2 wireless router assigns IP's to both camers when the cameras request their DHCP reservations. Since the C3150 is unable to assign IP's I can not reserve them in DHCP. I can turn off reservations on the Netgear and send you a trace of the DHCP communication with no reservation if that will help.

 

 

0
0
#4
Options
Re:Re:Re:c3150 and escam qf007 wireless camera
2019-10-08 22:06:46

@justwork

Well since you probably gave up or never attempted to fix why your router does not recognize them. I ended up using my Netgear router as an access point. The cameras connect to that and thank god for netgear they somehow let the c3150 now assign them ip numbers.

So i bought your router to update and replace my Netgear but now I have to run both so i dont have to buy new cameras.

Thanks for nothing TP-Link.

0
0
#5
Options