Deco M5 1.3.1 installed
Deco M5 1.3.1 installed
Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-09 22:57:32
Model: Deco M5
Hardware Version:
Firmware Version: 1.3.1

OK, makes me nervous not seeing an announcement posted here for this new firmware. Was it pulled like 1.30 was?  Anyway, installed 1.3.1 on a 3 DECO ethernet wired backhaul system and (so far) all is good. 

0
0
#1
Options
7 Replies
Re:Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-09 23:06:05

Please keep us posted.  I just noticed that my Deco app has the firmware upgrade but I am hesitant to try for fear that the "upgrade" will break something.

 

My current firmware works but I see that v1.3.1 has some features that I could really use.

0
0
#2
Options
Re:Re:Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-11 01:20:41

@TP-Link Still can't figure out why the only firmware reference by TP-LINK here is 1.2.8.  Was 1.3.1 pulled for problems like 1.3.0 was ?

1
1
#3
Options
Re:Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-11 16:21:42

FWIW,  I decided to try the firmware.  I have a V1 M5 Deco, one as a router with 2 mesh enabled satellites, all connected by ethernet.  The upgrade went smoothly, retaining the existing settings for my network including my custom DNS, port assignments, and port forwarding.  It appears all my devices are connected without any help from me.  So far so good.

 

My only complaint so far is that while they have enabled a web based front end to the Deco, there is little you can configure with it.  You will still have to rely on the phone app for set up and configuration.  I hope this is work in progress and eventually we will have full control over the Deco through a browser.

0
0
#4
Options
Re:Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-12 09:31:25

Running the official 1.3.1 now too (M5 v2)

 

all good so far from my end too. no more drop outs/authentication failures from the 1.2.8 nightmare

0
0
#5
Options
Re:Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-12 13:30:02

Unfortunately after installing the 1.3.1 update, one of my IOT devices (a Hunter Cavera fan) constantly disconnects from the network. Every time it is power-cycled, the device will connect and is controllable through it's App and Apple's homekit interface, but within 5 minutes it will disconnect. This behavior has persisted despite factory resetting the IOT device, the Deco M5 system, and resetting my Homekit network. Very annoying. All of my other IOT products and devices are working at this time. The fan was working with the prior firmware as intended. 

0
0
#6
Options
Re:Re:Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-22 23:48:05
Yes. I also jumped to the 1.3.1 after the nightmare 1.2.8 firmware and am observing it closely. So far, so good.
0
0
#7
Options
Re:Re:Re:Deco M5 1.3.1 installed
2019-07-25 18:29:40

@RetiredInFl 

 

There were many repoted issues with the 1.2.8 with the connectivity. As far as 1.3.0 I do not believe so as we did not get word about it getting pulled. So far 1.3.1 looks to be working well.

 

@mloforever 

 

If you are having issues with just that device, get in contact with the manufacturer to see if they can find anything. As a alternative you can look to downgrade the firmware, but that can be a pain.

0
0
#8
Options
Related Articles