Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected

Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-06 17:31:08

@TTeddy FW_WHW03_1.1.9.195026_prod

 

Good Luck

0
0
#22
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-06 23:54:13

@KLH3468 Thanks Kodi, BTW; I turned off the Steering Features and rebooted the IoT devices. So far so good, but I will need to give it 48 hours before I feel like it made a difference.

0
0
#23
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-13 00:04:57

@Kodi 

 

hello everyone on this thread. I have 30 smart plugs/lights/switches. These devices I purposely purchased 30% to be different devices, 10 apple home, 10 tp-link, and 10 amazon. I am also seeing the same issue as you all are and also notice that the child nodes themselves will drop offline. This ironically also started about the same time as most of you; 1-2 weeks ago. Been working fine prior for 2 years. I have 4 nodes in a 6000 sq ft home, 3 levels. 
 

i think this is a Linksys issue but I am not finding any info on the web regarding this.  I am going to unplug all child nodes, then perform a factory reset al my parent node, configure it, and then factory reset all child nodes and bring them back online through the app via the add a node option. I'll keep you posted on what I find.

cheers

0
0
#24
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-14 13:56:36

@Kodi How did you get the copy of the old firmware. I've been trying to find somwhere to download so I can downgrade. So frustrating. 

Kodi wrote

@TTeddy FW_WHW03_1.1.9.195026_prod

 

Good Luck

 

0
0
#25
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-14 14:42:13 - last edited 2019-12-14 14:43:53

Link to Linksys support site...lots of good info on rolling back firmware to master and child nodes...read the entire tbread! Link to working firmware 1.1.9.1. Is on page one in a posting by majimus

 

https://community.linksys.com/t5/Velop-Whole-Home-Wi-Fi/PSA-1-1-10-197424-for-WHW0301-WHW0302-WHW0303-posted/td-p/1419283/highlight/false

0
0
#26
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-14 15:07:01
thank you!
0
0
#27
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-15 17:08:40

@KBHMedia I have left the firmware at the latest and changed the passcodes to be different on each band, then reset and wiped the config from each of the TP Link devices and connecting each to the 2.4 antenna. It has now been running for a week. Smart Switches seem to be more reliable, the plugs a hit and miss. Note note totaly fixed, but much better. 

0
0
#28
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2019-12-25 23:07:39

FWIW - I too was having issues with 105 and 103 devices on the  updated Velop firmware .. this is def a problem on the Linksys side ..  I disable the steering client AND node .. rebooted router  via admin client  and reset ( hard power off ) of the satllite towers .. and so far it seems to be working .. .now to get Liinksys to fix their !@#$% firmware  ;( 

   tplink firmare  103 > 1.5.7 

   105 > 1.5.6 

linksys velop (WHW03v1) firmware - 1.1.11.197735 

 YMMV 

 

0
0
#29
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2020-01-14 07:54:16

Thank goodness in have found this thread, this issue has been driving me mad for weeks. Will try guest network

1
1
#30
Options
Re:Linksys Velop Mesh - HS105 plugs not staying connected
2020-01-14 15:10:23

@Andyb_68 Same! I reverted back to the previous version and have not had any trouble since. I'm curious if Linksys will every address it so I can go back to auto-update. Yay technology!

 

0
0
#31
Options