What can I do if I unable to configure my Deco?

Released On: 2018-11-27 07:51:57Last update time: 2018-11-27 07:51:57

You may experience issues setting up your Deco for the first time.  If you do please check this guide to see if the issue you are experiancing is covered. 

 

Case 1: The Deco app cannot find the Deco

 

1. Disable and then enable Bluetooth on your phone.

2. Make sure LED is pulsing blue on Deco, otherwise, reboot/reset Deco.

3. Move your phone closer to Deco.

4. Disable power saving mode on your phone.

5. Authorize location for Deco on your phone.

 

Case 2: The Deco is not properly connected

 

1. The Deco is not connected to the modem. Please check the physical connection.

2. The Deco is connected to modem but is not receiving a WAN IP address. Connect your PC to the modem directly and see if internet works. Also check the LAN's IPv4 address and gateway on PC.

 

Case 3: Fails to connect to your TP-Link cloud

 

1. Connect a PC to the other Ethernet port on Deco to test internet connection. If it works, check whether firewall on the modem is set to a High/Medium Level. Set it to Low or disable it.

2. If there is no internet through Ethernet connection, power off and on your modem then router. Once the reboot is complete, test the connection.

Note: If modem is brand new, you may need to call your provider to activate it.  

3. If you cannot connect a PC to the LAN port via Ethernet, reboot the modem and contact your provider to make sure that MAC filtering is not enabled.

4. If your modem is working, and it still works with your old router, then connect the main Deco to a LAN port of the old router. Connect your phone to the Wi-Fi signal from old router, and configure the main Deco by using the Deco app. After configuration finished, connect the main Deco back to the modem.

 

Case 4: Testing the connection

 

1. Move the remote Deco next to the main Deco, reset the remote Deco and configure it again.

2. If problem persists, connect the remote Deco to the main Deco via Ethernet and run the setup again.

3. Unplug the main Deco from your modem, reboot both Deco and modem. After that, plug the main Deco back to the modem, wait till the LED light turns solid green, then set up the remote Deco again.

 

If you are still having issues or your issue is not covered please contact TP-Link support for further assistnace. 

 

13 Unhelpful Bookmark
Comment

jhjkhkh

I should have the option to change channels on both 2.4Ghz and 5Ghz band where my Router TP-Link M4R deco) its consistently work by covering most grounded signal in the neighbors appartment which is on second floor! In my circumstance recurrence range is practically vacant other than this spefic Ch I me and my neihgbour switch use. https://acrepairdubai.ae

Hi

 

Got 3No. Deco M5 linked by cable throughout our 500 year old cottage. Finally i can make wifi calls whistle waking around. 

 

Problem I’ve got is both macbook pro's don't connect automatically.  But both phones do.  What settings need to be changed?

I ought to have the choice to change channels on both 2.4Ghz and 5Ghz band where my Router TP-Link M4R deco) its reliably work by covering most grounded signal in the neighbors appartment which is on second floor! In my situation repeat extend is essentially empty other than this spefic Ch I me and my neihgbour switch use.

https://kroger-feedback-survey.com/krogerfeedback-50-fuel-points/

I should have the decision to change channels on both 2.4Ghz and 5Ghz band where my Router TP-Link M4R deco) its dependably work by covering most grounded signal in the neighbors appartment which is on second floor! In my circumstance rehash expand is basically vacant other than this spefic Ch I me and my neihgbour switch use.

https://thekrogerfeedback.us/kroger-feedback/

Hi,

 

I have Ac 750 c20 model but my router is automatically disconnecting from ppoe network, i tried to upgread software version my router current version is V4 but when i tried to upgread in V5 getting error code 4503 the uploaded file was not accepted by device can some one suggest me how to fix my disconnectivity issue and how to upgread this device, this is my new device and only worked for 5-7 days.

Upload speed almost 0 !
 

I have a Deco M9 Plus AC2200 Home Mesh wifi system and have been super impressed for the first few months. But in the last few days the upload speed on wifi has just dived. I'm getting 250Mb/s download (both ethernetted or wireless) then 30Mb/s when ethernetted into the router. All as expected. But with wifi there's next to 0Mb/s upload speed. Any thoughts ? Am in UK on fast and reliable Virgin fibre.

Hii

Hello..

Really very helpful and informative article. Thanks for sharing with us.

Regards

Vishal Meena

http://www.waytoidea.in

Model: Deco M5

Hardware Version:

Firmware Version 1.3.2

Build 20190624

Rel: 59384

 

 

I've recently bought Deco M5 for my home. They worked perfectly fine for almost 20 days.

 

Suddenly they stopped working. I've done a factory reset and tried to setup them again .

 

Case 1:

But now they wouldn't want to connect to internet

 

I see redlight on them.   

 

 

 

I tried to connecting my laptop to same cable that connected deco m5 to my router i see i get internet but Deco never gets internet.

 

I've spent almost multiple hours trying multiple things to no avail

 

upload
    upload