Can't Power EAP110-Outdoor with TL-SG1016PE POE+ Switch

Can't Power EAP110-Outdoor with TL-SG1016PE POE+ Switch
Can't Power EAP110-Outdoor with TL-SG1016PE POE+ Switch
2018-03-16 08:50:24
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

When I plug the EAP-110 into a known good POE port on the switch, nothing happens.

The included POE injector does work. I am trying to bypass this though.

I am trying to track down why there are seconds of lag in the link between my local LAN and a device using this outdoor AP. It takes 6 seconds to load a web page served by a client with -50db signal. It takes 400ms using a different Asus AP to the same client using the same CAT6 cable.
0
0
#1
Options
2 Replies
Re:Can't Power EAP110-Outdoor with TL-SG1016PE POE+ Switch
2018-03-17 01:28:46
The EAP110-Outdoor needs 24V passive PoE, not 48V IEEE 802.3af PoE. There are special switches on the market, which can provide 24V passive PoE, but most PoE switches support standard 802.3af/at PoE.
༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
0
0
#2
Options
Re:Can't Power EAP110-Outdoor with TL-SG1016PE POE+ Switch
2018-03-18 00:05:52

R1D2 wrote

The EAP110-Outdoor needs 24V passive PoE, not 48V IEEE 802.3af PoE. There are special switches on the market, which can provide 24V passive PoE, but most PoE switches support standard 802.3af/at PoE.


Thanks for the clear answer. Cheers!

I was able to track down the issues listed above as well. Apparently the default media QoS that's enabled caused it. All is well now.
0
0
#3
Options