PING and GUI issue

PING and GUI issue
PING and GUI issue
a week ago - last edited a week ago
Model: T1500G-10MPS
Hardware Version: V2
Firmware Version: 2.0.0 Build 20180530 Rel.44733(s)

My device seems to drop packets when doing a constant ping and also the ping times are quite high for a device connect directly to the switch.

Ping results:

Pinging 10.0.0.15 with 32 bytes of data:
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=2ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=4ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=2ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=2ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=2957ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3137ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3086ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3126ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3098ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3122ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3086ms TTL=64
Reply from 10.0.0.15: bytes=32 time=3134ms TTL=64

 

The GUI then also becomes non-responsive as well as the CLI becomes progressively slow until i have to unplug the power and boot up again.

0
0
#1
Options
10 Replies
Re:PING and GUI issue
a week ago
I found that TP-Link has released the new firmware for T1500G-10MPS. You may try the new firmware. And you can check the CPU usage. Try to disable some function like SNMP, LLDP and so on. These function may cause CPU usage increase.
0
0
#2
Options
Re:PING and GUI issue
a week ago
Thank you for your reply, I will try turning off LLDP. Can you perhaps guide to where i can find the latest firmware?
0
0
#3
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago - last edited a week ago

 

Riyaaz wrote

Thank you for your reply, I will try turning off LLDP. Can you perhaps guide to where i can find the latest firmware?

 

See TP-Link support site for T1500G-10MPS here.

༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
0
0
#4
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago

@R1D2 thank you for the link, I have looked through the support section for the switch but I cannot find it,unless it is time for me to check my eyes.🤣

0
0
#5
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago

Scroll down, click here to download:

 

 

༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
0
0
#6
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago

@R1D2 thanks i found it, i had to change my support link from https://www.tp-link.com/za/support/download/t1500g-10mps/#Firmware to https://www.tp-link.com/en/support/download/t1500g-10mps/#Firmware

 

It seems the South African site does not have the firmware option at all.

 

Should it matter that the firmware is not listed for my country?

 

 

0
0
#7
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago - last edited a week ago

 

Riyaaz wrote

thanks i found it, i had to change my support link from https://www.tp-link.com/za/support/download/t1500g-10mps/#Firmware to https://www.tp-link.com/en/support/download/t1500g-10mps/#Firmware 

 

Could be rewritten by the TP-Link website, they use Geolocation IP database to redirect to your country. I posted the link to the US site.

 

Should it matter that the firmware is not listed for my country?

 

 

No, the switch firmware is UN (universal) firmware, so it's identical in every country. Some countries may just lag behind regarding their support site updates.

༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
0
0
#8
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago
@R1D2 perfect, thank you , you have been very helpful. :-)
0
0
#9
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago

Riyaaz, you're welcome, but credits go to Andone as well. wink

༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
0
0
#10
Options
Re: PING and GUI issue
a week ago

@R1D2 yes! @Andone thank you to you too for the guidance!

0
0
#11
Options