TL-SG3210 3.0 / SNMP / IPv6

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

TL-SG3210 3.0 / SNMP / IPv6

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-SG3210 3.0 / SNMP / IPv6
TL-SG3210 3.0 / SNMP / IPv6
2022-04-10 07:37:32 - last edited 2022-07-17 19:56:31
Model: Adapter  
Hardware Version: V3
Firmware Version: 3.0.3 Build 20211125 Rel.52022

Hardware Version:

TL-SG3210 3.0

Firmware Version:

3.0.3 Build 20211125 Rel.52022

Boot Loader Version:

TP-LINK BOOTUTIL(v1.0.0)

MAC Address:

C0-06-C3-A1-3F-46

 

Hi

 

i have a problem with this switch

it does NOT listen on 161 IPv6

telnet working on IPv6

ssh working on IPv6

HTTP working on IPv6

but ...

SNMP does not !!!

 

any solution ?

we are moving our MGMN network to IPv6

so i need SNMP

 

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:TL-SG3210 3.0 / SNMP / IPv6-Solution
2022-07-17 19:55:35 - last edited 2022-07-17 19:56:31

  @Hank21 

 

ok, finally i found the reason

 

there was two vlans

 

Vlan254 (mgmn)
Vlan1 (native)

 

i configured default GW on Vlan254

and it is working

PC -> Router -> Vlan254 -> Jetstream is working as expected because packets could be routed back on def.gw

so PC initiate Telnet/SSH/HTTP/SNMP and it is OK

 

but

i enabled RA/SLAAC (mistake) on Vlan1

and there is problem

when Jetstream initiate connection Trap/Syslog/NTP it is routed on Vlan1 RA/SLAAC, looks like RA get priority over manual gw

 

ok, it was my mistake

but on my side, i tried to see what routes are configured

CLI/terminal:

 

eleservice-sw02#show ipv6 route 
ipv6 routing is disabled

eleservice-sw02#
 

hahahaha

what a surprise.

routing is disablet, but is is working :)

 

anyway, problem is solved after i disabled RA on Vlan1 and all packets are always routed on vlan254

 

Recommended Solution
  2  
  2  
#3
Options
2 Reply
Re:TL-SG3210 3.0 / SNMP / IPv6
2022-04-12 04:37:04

Dear  @Npeca75 

 

Thanks for your kindly feedback! I will report your requirement to our D&R department.

 

 

Best Regards! >> Omada EAP Firmware Trial Available Here << >> Get the Latest Omada SDN Controller Releases Here << *Try filtering posts on each forum by Label of [Early Access]*
  0  
  0  
#2
Options
Re:TL-SG3210 3.0 / SNMP / IPv6-Solution
2022-07-17 19:55:35 - last edited 2022-07-17 19:56:31

  @Hank21 

 

ok, finally i found the reason

 

there was two vlans

 

Vlan254 (mgmn)
Vlan1 (native)

 

i configured default GW on Vlan254

and it is working

PC -> Router -> Vlan254 -> Jetstream is working as expected because packets could be routed back on def.gw

so PC initiate Telnet/SSH/HTTP/SNMP and it is OK

 

but

i enabled RA/SLAAC (mistake) on Vlan1

and there is problem

when Jetstream initiate connection Trap/Syslog/NTP it is routed on Vlan1 RA/SLAAC, looks like RA get priority over manual gw

 

ok, it was my mistake

but on my side, i tried to see what routes are configured

CLI/terminal:

 

eleservice-sw02#show ipv6 route 
ipv6 routing is disabled

eleservice-sw02#
 

hahahaha

what a surprise.

routing is disablet, but is is working :)

 

anyway, problem is solved after i disabled RA on Vlan1 and all packets are always routed on vlan254

 

Recommended Solution
  2  
  2  
#3
Options

Information

Helpful: 0

Views: 591

Replies: 2

Related Articles