T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything

T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2016-10-26 15:38:43
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

Hello,

our old switch broke down and we got a T2600-28TS as a replacement. Now the SFP port is supposed to serve a fiber cable going to another building. It's showing the state as 'UP' and is sending Packets but receiving none and thus the other side is not reachable.

The setup is as follows:

TL-SG3424 => D-Link DEM 311GT Tranceiver => fiber cable => D-Link DMC-700SC Media Converter => HP unmanaged Switch

The connection is shown as working on both ends but there's no packets being received from the TP-Link Switch on the Traffic Monitor.

The both switches have already been restarted, The TP-Link got a system reset, tried different SFP Ports but to no avail. It worked as is before, Plug and Play, with the previous one and the temporary Cisco Switch.

Help would be much appreciated.
0
0
#1
Options
10 Replies
Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2016-10-27 09:24:30
You can have a local test above the T2600 to check whether its SFP port is OK.
Simplify your topology and have a basic test like ping with two devices.

Another possible reason maybe the compatibility, you can contact the D-Link's Technical Supporter to find out.
0
0
#2
Options
T2600G 28TS TL SG3424 SFP Port shows UP state but doesnt receive anything
2016-11-12 06:21:40
Unless you have the fiber only switch you can use either the vcp ports on the back or for longer distances you can use the uplink module and then use either 1g or 10g sfp,s I hope this helps
0
0
#3
Options
Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2017-03-17 19:42:05
Hello,

I have the same problem like behrkat, SFP Ports show UP-state but doesn't receive anything.
I have one new T2600G-28TS (TL-SG3424) and one old
TL-SG3424 and 4 SFP fiber connections with 4 Mikrotik RB260GSP.

The 4 SFP fiber connections on old TL-SG3424 are working perfectly with Mikrotik RB260GSP, but on the new switch TP-LINK T2600G-28TS I have SFP links UP but no trafic is passing the links. I tried reset, tried different types of SFP modules and all menu setting possible, but no luck.

On the old
TL-SG3424 it's just plug and play, I got ping on the second that I plug the sfp module in the port.

The conclusion is that the new T2600G-28TS it's has a software problem that is restricting it to comunicate with other switch but TP-link brand.
Please help, the problem is very easy to replicate.

Thank you.









0
0
#4
Options
Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2017-05-05 20:26:01
Simplify your topology and have a basic test like ping with two devices.
0
0
#5
Options
Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2017-05-06 14:52:55

kaufen wrote

Simplify your topology and have a basic test like ping with two devices.


This was the first test I did, with only two devices:

1. old TL-SG3424 works on fiber with Mikrotik RB260GSP with different types of SFP modules;

2. new
T2600G-28TS (TL-SG3424) didn't work with with Mikrotik RB260GSP, tried with all SFP modules I have, every time I got fiber link but no trafic is passing the link.

I returned the switch (
T2600G-28TS), got a Mikrotik 10 SFP ports instead that worked perfectly.
0
0
#6
Options
Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2017-05-07 03:01:14
Hi there,

This device does not send correct information for link speed negotiation. You must set port speed on both side to 1000Mb-full and will work
0
0
#7
Options
Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2019-09-02 15:20:59

Hello, I have a similar problem.

 

From a "T2600G-28MPS" to "HP5500-24G-SFP EI" on a optic link build with 2 SFP "JD118D" + F.O. patch cord "OM4-DX"

 

Status in "T2600G-28MPS" is, LINK=OK, TX=OK, RX=nothing

Status in "HP5500-24G-SFP EI" is, LINK=not, TX=not, RX=not

 

I've tryed forcing speed/dupelx in both switchs to 1000M/Full but is'nt work yet.

 

However the switch TP-LINK works with other devices:

"T2600G-28MPS" with MIKROTIK CCR1036-12G-4S --> woks

"T2600G-28MPS" with 3COM 2250 SFP Plus --> woks

 

Some help for this??

 

Thanks a lot!!

 

Regards

0
0
#8
Options
Re:Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2019-09-03 02:31:29

Guillosur wrote

Hello, I have a similar problem.

 

From a "T2600G-28MPS" to "HP5500-24G-SFP EI" on a optic link build with 2 SFP "JD118D" + F.O. patch cord "OM4-DX"

 

Status in "T2600G-28MPS" is, LINK=OK, TX=OK, RX=nothing

Status in "HP5500-24G-SFP EI" is, LINK=not, TX=not, RX=not

 

I've tryed forcing speed/dupelx in both switchs to 1000M/Full but is'nt work yet.

 

However the switch TP-LINK works with other devices:

"T2600G-28MPS" with MIKROTIK CCR1036-12G-4S --> woks

"T2600G-28MPS" with 3COM 2250 SFP Plus --> woks

 

Some help for this??

 

Thanks a lot!!

 

Regards

 

Try to upgrade the latest firmware. And you may need to configure the port speed/duplex after rebooting.

1
1
#9
Options
Re:Re:Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2019-09-03 15:23:27

I've tryed upgrading the firmware. The result was successfull!! now is working the fiber link

 

Firmware before ugrade : 2.0.0 Build 20160923 Rel.36081(s)

Firmware after ugrade    : 2.0.0 Build 20170928 Rel.37650(s)

 

Thanks again!!!

0
0
#10
Options
Re:T2600G-28TS (TL-SG3424) SFP Port shows UP-state but doesn't receive anything
2020-02-09 16:15:03

@SimaAdrian The problem is that most other switches from other vendors have the speed parameter on STP fiber links locked to AUTO. Very few models allow the SFP port to be set to "FIXED Speed". TP-Link is the minority here. Have the same situation on our network trying to interoperate T1600G-28TS via Fiber with MikroTik, Allied Telesys, TRENDnet and Dell switches. THe logical step would be TP-Link to provide a firmware upgrade to allow fiber ports set to AUTO speed.

 

Mauricio

0
0
#11
Options