TP-link CPE210 V1.1

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
12

TP-link CPE210 V1.1

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TP-link CPE210 V1.1
TP-link CPE210 V1.1
2017-03-09 17:50:06
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

Hello, I have TP-link CPE210 V1.1. I want it to use as wireless router. I connect it to my router and set static wan ip, Then it works fine until I unplug it from poe. When it starts I can connect to wifi but no internet access (I tried changing dns to 8.8.8.8 and it worked untill It was unluged from poe again. With dynamic wan settings it works fine but with static doesn't. Firmware upgrade did not help.
  0      
  0      
#1
Options
14 Reply
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-03-13 05:35:22

lapioks1 wrote

I want it to use as wireless router. I connect it to my router and set static wan ip,


What do you mean with "use as wireless router"? The CPE210 is an AP, not a router (although it has an "AP Client Router" mode, but then WAN is the wireless link to an AP, not wired to a router). Therefore there is no WAN IP in AP mode which could be set statically, only a LAN IP.
༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
  0  
  0  
#2
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-03-13 14:23:49
Firmware version: TP_PharOS_1.3.3_1607
Mode: AP router
  0  
  0  
#4
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-03-23 21:25:01
Looks like it is dead end. Nothing helps.
  0  
  0  
#5
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-03-24 08:34:00

lapioks1 wrote

Looks like it is dead end. Nothing helps.


I use both, CPE210s and CPE510s with static IP w/o any problem. Can you reach the web UI through a wired connection after setting a static IP, saving the config and a power-cycle?
༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
  0  
  0  
#6
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-04-06 20:57:32
I did it with wired connection and same happens
  0  
  0  
#7
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-04-06 23:06:13

lapioks1 wrote

I did it with wired connection and same happens


My question was: Can you reach the web UI (of the CPE210) through a wired connection after setting a static IP, saving the config and a power-cycle?
༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
  0  
  0  
#8
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-04-07 15:06:36
Yes I can reach web UI after power cycle. To me it looks like DNS problems, but not from main router side.
  0  
  0  
#9
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-04-08 10:08:31

lapioks1 wrote

Yes I can reach web UI after power cycle. To me it looks like DNS problems, but not from main router side.


Is there a specific reason to use AP router mode instead of AP mode if you are connecting the CPE to a main router rather than to a DSL/cable modem directly? AP router mode is meant for WISP applications if no main router exists at all, so I wonder what's the desired purpose to have two cascading routers.

Anyway, setting a static IP and DNS permanently in AP router mode over a power-cycle works for me. Please post a screenshot of the Network settings for WAN, LAN and DHCP, so we can compare the settings.
༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
  0  
  0  
#10
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-04-10 22:03:47
We want to separate network from main. It should only be used by wireless barcode scanners. My settings works for other brand unit, so I don't think that settings are bad. Maybe broken unit. never had another one to try.
  0  
  0  
#11
Options
Re:TP-link CPE210 V1.1
2017-04-11 05:23:13

lapioks1 wrote

We want to separate network from main.


Then AP router mode makes sense. Did you set the DNS twice (in WAN settings and in LAN settings, the latter just for DHCP leases)? Saved config? Checked again after a reboot/power-cycle that settings are permanent?
༺ 0100 1101 0010 10ཏ1 0010 0110 1010 1110 ༻
  0  
  0  
#13
Options

Information

Helpful: 0

Views: 2305

Replies: 14

Related Articles