SG1016DE LAGG configuration help needed

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

SG1016DE LAGG configuration help needed

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
SG1016DE LAGG configuration help needed
SG1016DE LAGG configuration help needed
2019-05-25 02:19:36
Model: TL-SG1016DE  
Hardware Version: V3
Firmware Version: 1.0.1 Build 20180629 Rel.58355

I'm trying to setup a two port LAG between my switch and my Pfsense router.

 

I've created a LAG group lag1 of ports 12 and 14.  I've added them to my VLANs as untagged ports.  I have Pfsense seupt as LACP; Supports the IEEE 802.3ad Link Aggregation Control Protocol (LACP) and the Marker Protocol.

 

However then I enable them I lose connectivity to the router.  Things just quit working.

 

Any suggestions on how to get the switch and router to connect?

 

thanks

 

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:SG1016DE LAGG configuration help needed
2019-05-27 07:10:52

 

Sigogglin wrote

I'm trying to setup a two port LAG between my switch and my Pfsense router.

 

I've created a LAG group lag1 of ports 12 and 14.  I've added them to my VLANs as untagged ports.  I have Pfsense seupt as LACP; Supports the IEEE 802.3ad Link Aggregation Control Protocol (LACP) and the Marker Protocol.

 

However then I enable them I lose connectivity to the router.  Things just quit working.

 

Any suggestions on how to get the switch and router to connect?

 

thanks

 

 

Hi Sigogglin,

 

Please note that the SG1016DE does not support LACP.

Switch to static Link Aggregation on tyour Pfsense router please.

  1  
  1  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 2076

Replies: 1