TL-R600VPN 100% usage CPU

TL-R600VPN 100% usage CPU
TL-R600VPN 100% usage CPU
2020-01-17 22:04:55 - last edited 2021-04-16 10:22:45
Model: TL-R600VPN
Hardware Version: V4
Firmware Version: 4.0.3 Build 20190227 Rel.48206

WAN: 300 mbps pppoe fiber

LAN: Cat6 shielded 12 clients

Router: TL-R600VPN

Switcher: TL-SG1016D

 

With only 2 pcs connected, (ex: one pc browsing the internet at FB and the other pc at game playing), is it enough to get 100% usage on this router?

Anyone else using the TL-R600VPN having this overload and hang problem reaching easily router 100% cpu usage?

Any tips for keeping CPU usage down, I appreciate it.

Thanks for helping

(My English is a work in progress, I am Brazilian)

 

Marcelo from Brazil
0
0
#1
Options
5 Replies
Re:TL-R600VPN 100% usage CPU
2020-01-19 10:32:23 - last edited 2021-04-16 10:22:45
CPU issue is complicated. You can try to upgrade the firmware again (20190227 upgrade to 20190227). Maybe it will refresh your CPU usage.
0
0
#2
Options
Re:TL-R600VPN 100% usage CPU
2020-01-20 13:18:10 - last edited 2021-04-16 10:22:45

@Andone 

 

Where can I find this firmware version? Only TL-R600VPN(UN)_v4_20180530  version is available on the website.

Tks.

Marcelo from Brazil
0
0
#3
Options
Re:TL-R600VPN 100% usage CPU
2020-01-22 06:27:19 - last edited 2021-04-16 10:22:45
https://static.tp-link.com/2019/201903/20190322/TL-R600VPN(UN)_v4_20190227.zip
1
1
#4
Options
Re:TL-R600VPN 100% usage CPU
2020-01-24 19:27:26 - last edited 2021-04-16 10:22:45

@Andone 

 

Tks Andone!

 

I found the source of my problem!

It was the CCTV (DVR recorder) network card that "froze" its settings causing a disturbance in my internal network.

Looking for the problem, I removed the CCTV from the network and the router's processing decreased. It turned on again and the processing went up again.

I tried to make changes to the CCTV settings and found that it froze, and no longer accepted changes.

 

Tks for the help.

Marcelo.

 

Marcelo from Brazil
2
2
#5
Options
Re:TL-R600VPN 100% usage CPU
2021-03-25 09:43:19 - last edited 2021-04-16 10:22:45

@Marcelo_Landi I have the same problem, after VPN connection to start downloading video, the router is using 100% CPU which causes connection loss. Do you have a solution to your problem?

0
0
#6
Options