No internet after connecting 3rd WAN to R470T+

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-22 07:00:48 - last edited 2021-04-19 11:29:14
Model: TL-R470T+  
Hardware Version: V6
Firmware Version: 6

Hello Everyone

I have a problem connectin my 3rd WAN line to R470T+ and stay connected.

my configurations are as follow

1- ADSL Router - 192.168.2.1 >> WAN 1 Port

2- ADSL Router - 192.168.3.1 >> WAN 2 Port

3- 4G Router - 192.168.4.1 >> WAN 3 Port

 

 

Everything works fine until I connect the 3rd WAN to the load balance, it connects and get IP address but at this moment I lose my internet connection, the internet only comes back again when I disconnect the WAN 3 physically or from the WEB console from the R470T+

 

anyone have any tips about this isuue?

 

Regards.

  0      
  0      
#1
Options
7 Reply
Re:No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-24 03:32:30 - last edited 2021-04-19 11:29:14

@Ramy 

 

When you connect 3 WAN ports, how about the CPU usage and memory? I think you can try to upgrade the latest firmware. It may improve the stability.

https://static.tp-link.com/2018/201808/20180828/TL-R470T_v6_20180731.zip

 

  0  
  0  
#2
Options
Re:No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-24 05:20:00 - last edited 2021-04-19 11:29:14

@Andone 

Thanks for your reply 

I will update to latest firmware today and tell you. 

Do you think that I should make my wan router in bridge mode and let the R470T take care of the ISP connection and NAT etc?

Will this make any difference!

  0  
  0  
#3
Options
Re:No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-24 07:03:42 - last edited 2021-04-19 11:29:14

@Andone 

 

I've updated the FW and still have same issue with WAN 3.

I also changed the WAN1 and WAN2 ro bridged mode but the 4G router I have doesn't offer that option and tried again but same issue, once WAN3 Port is utilized I have no internet.

any ideas here!

  0  
  0  
#4
Options
Re:No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-24 07:06:32 - last edited 2021-04-19 11:29:14
Will not make a big difference. But I more likely to use the modem as bridge mode to reduce the NAT devices. May improve the speed a little.
  0  
  0  
#5
Options
Re:No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-24 07:10:27 - last edited 2021-04-19 11:29:14

@Andone 

I did that, and I also tried a spare router which has no internet and make it to bridged mode and connected it to WAN3 and till now there is no drop in internet, I don't know when this connects and get an IP and gatway address will it stay the same or not.

 

any ideas how to make my 4G router to play nicely with this, it is TP-LINK MR3420.

  0  
  0  
#6
Options
Re:No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-24 07:43:55 - last edited 2021-04-19 11:29:14
You can try to connect 4G router to WAN port only. Check if the problem is related to multiple WAN port. And when you use 3 WAN ports and 4G router, check if your clients can get the corret IP address. If yes, try to ping their gateway, ping DNS, ping 8.8.8.8. Check where the data lost.
  0  
  0  
#7
Options
Re:No internet after connecting 3rd WAN to R470T+
2020-02-24 10:04:55 - last edited 2021-04-19 11:29:14

@Andone 

First of all thanks for your help .

 

It is working now, what happens is that I was connecting my router to WAN3 and this router doesn't have active intertnet, for some reason the R470T was favouring WAN3 port over the other two so I got no internet.

I fixed this issue by making a routing policy as the backup link didn't fix this either.

Now I have a group policy for all the computers to use WAN1,WAN2 and it is active.

thanks again for the help.

  2  
  2  
#8
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1215

Replies: 7

Related Articles