TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN
TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN
2020-04-27 22:27:16 - last edited 2021-04-18 10:03:24
Model: TL-R600VPN  
Hardware Version:
Firmware Version:

Recently I purchases a R600VPN to act as a router between my cable modem and managed switch.  After dealing with a 4 hour headache-inducing setup process courtesy of Comcast, I finally got my cable modem set up and giving me internet access.  When I tried to configure my router using the information (IP, Subnet, Gateway) I got from cmd /ipconfig while connected to the modem, the router only connects to my PC via the onboard dedicated LAN port, and doesn't allow me to access the internet.  I switched the WAN mode over to Dynamic IP and tried to connect, thinking it would automatically configure the addresses, but still no luck getting online.  I know its risky to keep browsing the internet using a sole WAN connection, not to mention the inconvienience of only having one computer online, so I would like to resovle this issue ASAP, I just don't know where to turn.  I am unsure if I am missing a step during configuration, or if there is something I am doing wrong.  

  0      
  0      
#1
Options
4 Reply
Re:TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN
2020-04-27 23:38:07 - last edited 2021-04-18 10:03:24

@jacobmcg Hi!  Are you using a static ip address from the ISP?  Or dynamic? I am a network/hardware guy for 30 years....so I do alot of networks every week.  I love to help people and get them going if possible. 

  1  
  1  
#2
Options
Re:TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN
2020-04-28 17:25:38 - last edited 2021-04-18 10:03:24
Hey thank you for the speedy response. I hate to admit it, but it came down to a PICNIC (Problem In Chair; Not in Computer, I.E. User Error) I must of had made a typo somewhere in the configuration, and after power cycling and starting fresh this morning, the network was was up and running in less than an hour. Maybe I just needed to wait it out. :) Thank you for your willingness to help though! Much appreciated!!
  0  
  0  
#3
Options
Re:TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN
2021-01-17 02:49:58 - last edited 2021-04-18 10:03:24

@Doc2485 

 

If you're still willing to help a poor sucker out please let me know, I'm having an issue with the same unit.  Thanks!

  0  
  0  
#4
Options
Re:TL-R600VPN No WAN Connection; Only LAN
2021-01-17 02:52:12 - last edited 2021-04-18 10:03:24

@subtractiveq Hi!  What issues are you having?  What hardware do you have?

  0  
  0  
#5
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1180

Replies: 4

Related Articles