TL-R600VPN V4 band with control drops connection

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

TL-R600VPN V4 band with control drops connection

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-R600VPN V4 band with control drops connection
TL-R600VPN V4 band with control drops connection
2020-07-23 22:25:06 - last edited 2021-04-19 10:51:44
Model: TL-R600VPN  
Hardware Version: V4
Firmware Version: 4.0.3 Build 20190227 Rel.48206

I want to set up load balancing between two ISP's

 

WAN1 is Fiber 200/200Mbps and WAN2 is Cellure 10/10Mbps. both have unlimited data plans. 

 

If WAN1 and WAN2 are connected and I tick the load-balanced tick box then WAN1 disconnects. 

 

To fault find: I have added an intermede router between the fibre modem and the TL-R600VPN. The same happens. but the TL-R600VPN drops the connection not the intermede router. It is still connected to the fibre modem. 

 

I have set up both WAN's with the bandwidth information.

 

What am I do wrong?

 

 

  0      
  0      
#1
Options
2 Reply
Re:TL-R600VPN V4 band with control drops connection
2020-07-24 02:23:14 - last edited 2021-04-19 10:51:44

@Cryptolabs

 

If WAN1 and WAN2 are connected and I tick the load-balanced tick box then WAN1 disconnects. 
 

I have set up both WAN's with the bandwidth information.

  

From the problem description, it seems that you configured Link Backup function on the router, you may double check it under Load Balancing--Link Backup.

 

To check whether it is related to bandwidth control, you could disable it to check if the issue would disappear.

  0  
  0  
#2
Options
Re:TL-R600VPN V4 band with control drops connection
2020-07-24 08:23:12 - last edited 2021-04-19 10:51:44
YES!! That was it. Thanks a mill. When I deleted the rule it stopped dropping the WAN1.
  0  
  0  
#3
Options

Information

Helpful: 0

Views: 543

Replies: 2

Related Articles