ER605 Not working with Software controller

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

ER605 Not working with Software controller

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
ER605 Not working with Software controller
ER605 Not working with Software controller
2022-01-12 06:33:38 - last edited 2022-01-13 04:35:42
Model: ER605 (TL-R605)  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.0.1

I am trying to adopt my new ER605 to the network. I am running controller v. 5.0.29 and am running in to issues after adopting the gateway. I followed the steps from the FAQ and am able to browse the internet for about 2 minutes before everything crashes. The router is still running however, I am not able to connect to any devices anymore. Am I missing steps with the latest update, or is the adoption not compatible with the latest update? 

 

 

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:ER605 Not working with Software controller -Solution
2022-01-13 03:14:26 - last edited 2022-01-13 04:35:42

Update on the issue. I was able to change the IP via standalone mode to 192.168.1.1 and able to adopt the device in the controller. However I was not able to get internet forever. I was connecting the device with a MOCA adapter, and it was not able to get internet from that. After a while I connected the device directly to the Modem and moved the MOCA to the LAN port on the ER605 and it worked perfectly! 

Recommended Solution
  2  
  2  
#2
Options
1 Reply
Re:ER605 Not working with Software controller -Solution
2022-01-13 03:14:26 - last edited 2022-01-13 04:35:42

Update on the issue. I was able to change the IP via standalone mode to 192.168.1.1 and able to adopt the device in the controller. However I was not able to get internet forever. I was connecting the device with a MOCA adapter, and it was not able to get internet from that. After a while I connected the device directly to the Modem and moved the MOCA to the LAN port on the ER605 and it worked perfectly! 

Recommended Solution
  2  
  2  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 453

Replies: 1

Related Articles