VLAN on AP does not work

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

VLAN on AP does not work

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
VLAN on AP does not work
VLAN on AP does not work
2022-05-17 18:36:18 - last edited 2022-05-18 00:51:29
Model: EAP245  
Hardware Version: V3
Firmware Version: EAP245(CA)_V3_5.0.3 Build 20210708

Hi there, I am trying to set some SSID(Red, Blue and Green) on VLAN and it does not work. Devices connecting to those do not get an IP (form the Bell Home Hub router). Devices connected to the VLAN ID 1 SSID work. Here my overview devices:

 

Internet ------ Bell Home Hub 3000 -----(Port 1) TL-SG105E (VLAN switch) (Port 5) ----- EAP245 (VLAN AP). 

 

Here's my settings on TL-SG105E (VLAN switch):

and here's my setting on the EAP245:

 

 

What am I doing wrong?

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:VLAN on AP does not work
2022-05-17 21:06:31 - last edited 2022-05-19 09:58:26

  @SaiGer 

 

To be able to receive IP addresses on VLANs other than the default VLAN 1, your router should be VLAN capable.

I don't believe that Bell Home Hub 3000 is VLANs capable device.

Here are some VLAN capable routers that would do the job.

If this was helpful click on an arrow pointing upward. If this solves your issue, click the star to mark it as a "Recommended Solution".
  4  
  4  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 137

Replies: 1

Related Articles