TL-R600VPN V3 WAN/LAN subnet issue

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

TL-R600VPN V3 WAN/LAN subnet issue

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-R600VPN V3 WAN/LAN subnet issue
TL-R600VPN V3 WAN/LAN subnet issue
2017-04-24 21:33:17 - last edited 2021-08-21 05:56:20
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

I am trying to setup this router to connect some networked machines to the network. One of these machines requires the IP address 192.168.1.1, so the router has to be 192.168.1.0. This router connects to my ISP router. My ISP router is 192.168.0.1. Every time I try to set this router's IP to 192.168.1.0, it says it cannot be on the same subnet as the WAN. However, the WAN subnet is 255.255.255.0. To further frustrate me, the router's logs say that the LAN and WAN MUST be on the same subnet. How can I get this configuration to stick?
  1      
  1      
#1
Options
1 Reply
Re:TL-R600VPN V3 WAN/LAN subnet issue
2017-06-13 14:02:02 - last edited 2021-08-21 05:56:20
Hi, dude. I think maybe you misunderstanding something. Your ISP router has a IP of 192.168.0.1. That means your R600VPN will get a private IP with the subnet of 192.168.0.0/24.
Then, you need to change the R600VPN's LAN IP to another one which is not 192.168.1.1.
Your WAN IP of the R600VPN is not 255.255.255.0, it is the Mask of the IP address. If you set Dynamic IP address, after you plug the cable to the LAN port of your ISP router. R600VPN
will get a IP, you can see it on the page of WAN. But the R600VPN's default IP is 192.168.0.1, so you have to change it LAN to 192.168.1.0/24 first. Or there will be a conflict.
  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 1

Views: 553

Replies: 1