Problems with TL-WA850RE

Problems with TL-WA850RE
Problems with TL-WA850RE
2013-04-14 17:19:15
Region : Denmark

Model : TL-WA850RE

Hardware Version : V1

Firmware Version :

ISP : TDC


Im having problems with my newly bought TL-WA850RE.

The setup worked fine (i followed method 2 entering keyphrase and password for my
network), and i have now placed the repeater in another room having 3 blue signallights.
So far so good.

Problems:

My wireless devices dont automatically choose the strongest
signal - which in the other room would be the repeater. I have to connect manually
via a HI-FI analyzer. In a scan my AP shows up 2 times (mainrouter and repeater).
I think both are having the same IP-adress (192.168.1.1), but diffent MAC-adress.
(im not a pc-geek)

Additionally, after installing the repeater my stationary wired PC attached to the mainrouter
is kicked-off now every ca. half an hour. I get a message saying that the
servers DNS-adress couldnt be found.

How do i fix these problems, please ? Any help would be highly apriciated.

Best Regards
Kim
Danmark
0
0
#1
Options
6 Replies
Re:Problems with TL-WA850RE
2013-04-14 22:20:33
the others are not problems, natural behavior of a repeater
about Additionally, after installing the repeater my stationary wired PC attached to the mainrouter
is kicked-off now every ca. half an hour. I get a message saying that the
servers DNS-adress couldnt be found.

add to your PC TCP/IP manually just DNS from main router or use Googles
8.8.8.8.
8.8.4.4. and try in case does not work add a static IP tp your PC
0
0
#2
Options
Re:Problems with TL-WA850RE
2013-04-15 00:42:33
Thanks for your reply,

"Natural behavior of a repeater". Ehm...but then the smartness of having the repeater goes away, if i everytime
i may want to log on have to manually select AP (mainrouter og the repeater). That should be choosen by
the device (mobile, laptop whatever) automaticly. On several on my wireless devices i on top on that, have
no clue how to choose which AP, which again should be unnessasary I think.

I seems,,,that the DNS-problem only occur, when the repeater is on. Im thinking again, if it has something to
do with IP`s and submask´s ? Maybe there is a conflict ?
0
0
#3
Options
Re:Problems with TL-WA850RE
2013-04-15 07:12:18
you posted The setup worked fine (i followed method 2 entering keyphrase and password for my
network),

Use method 1
Make sure you are in same sub-net as your main router and have latest firmware
0
0
#4
Options
Re:Problems with TL-WA850RE
2013-04-15 16:37:47
Thanks for your reply,

How do I make sure the repeater is in the same sub-net, please ?
0
0
#5
Options
Re:Problems with TL-WA850RE
2013-04-15 23:24:23
first you have to know the ip of your main router, example 192.168.0.1 if the third number is 0 in your router, 0 then you are in same sub-net, its always the third number the one you care for, and some times last numbers, TP-LINK APs usually are 254 and some ADSL modems use 254
Tuto http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=173
0
0
#6
Options
Re:Problems with TL-WA850RE
2013-04-16 00:03:57
Actually the repeater works fine - problems is, what other things that stop working when its on.
I.e. problems with the DNS on my stationary PC. Maybe it has something to do with, that i also have
a network-server connected to my main-router.

I think i will just return the repeater to the dealer, because its to long-haired getting it working,
without messing up other parts of my system.

Anyways, thanks so much for your kind help :-)
0
0
#7
Options