TL-ER6020 Failover not working correctly

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

TL-ER6020 Failover not working correctly

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-ER6020 Failover not working correctly
TL-ER6020 Failover not working correctly
2020-11-19 11:05:20 - last edited 2021-04-18 09:18:52
Model: TL-ER6020  
Hardware Version: V2
Firmware Version: 2.0.3 Build 20200623 Rel.39031

Hi!

 

I have the TL-ER6020 configured with 2 WAN ports.

 

While WAN Port 1 is my primary one using a VDSL connection, WAN port 2 is meant to be used as failover with a LTE-Modem.

 

Load Balancing is disabled, Link Backup is configured with WAN 1 as primary, WAN 2 as secondary to pop in when any primary WAN fails.

 

In theory, this should work, in practice the WAN 2 port is still being used, although he primary WAN 1 is online.

Doing a tracert to www.google.de show the WAN-IP of the LTE connection on WAN 2 as the second hop...

 

Is there a setting that I've missed?

 

Thanks in advance!

  0      
  0      
#1
Options
2 Reply
Re:TL-ER6020 Failover not working correctly
2020-11-22 07:14:43 - last edited 2021-04-18 09:18:52

Dear @Turnspit ,

 

Load Balancing is disabled, Link Backup is configured with WAN 1 as primary, WAN 2 as secondary to pop in when any primary WAN fails.

 

The Load Balancing is required to be enabled globally if you want the link backup function to take effect.

Here is the FAQ about the Link Backup function for your reference.

https://www.tp-link.com/support/faq/2133/

>> Omada EAP Firmware Trial Available Here << *Try filtering posts on each forum by Label of [Early Access]*
  1  
  1  
#2
Options
Re:TL-ER6020 Failover not working correctly
2021-02-11 14:09:49 - last edited 2021-04-18 09:18:52
Hi same problem here. If I flag load balancing there's a packet loss, e.g I'm in a vpn link 1 goes down the link 2 goes up the vpn goes down too because loss of packet Instead if the flag is off the link 1 goes down the link 2 goes up and I have no packet loss but when the link 1 goes up I'm connected always to the link 2
  0  
  0  
#3
Options

Information

Helpful: 0

Views: 957

Replies: 2

Related Articles