SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information

SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-17 19:31:17 - last edited 2022-05-19 14:41:29
Hardware Version: V5
Firmware Version: 5.3.1

I have some clients on my network that are not showing the correct AP / PORT assignment.

 

Here are my current software versions : 

 

Here are some screenshots of an example : 

This device is actually connected via wifi (there are no physical connections available in that location and there are no ethernet cables connected to the tv) to one of the EAP's but is showing as a wired connection to the router :

Here is another one : Nintendo Switch doesn't have an etherport.

 

0
0
#1
Options
13 Reply
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-18 11:53:48

  @TandS Additionally, with this bug I cannot force any of these devices to reconnect as this option isn't available for wired devices.  I use the reconnect option when I want to try to get a device to reconnect to a different, closer access point.

 

0
0
#2
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-19 07:48:04

  @TandS If your EAP has Ethernet connection to the TL-SG2008P? Or the EAP is connected to another switch?

 

 

0
0
#3
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-19 14:04:37

 

Somnus wrote

  @TandS If your EAP has Ethernet connection to the TL-SG2008P? Or the EAP is connected to another switch?

 

 

 

All my EAP's are connected to the same switch.

 

  @Somnus 

0
0
#4
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-20 04:57:06

  @TandS Weird. I did not see this happen on my Controller, but I saw two posts about this. 

 

It looks like a bug but not sure the trigger

0
0
#5
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-20 12:49:34 - last edited 2022-05-20 13:02:52

  @Somnus 

 

It's definitely a bug and the devices that appear incorrectly sometime show up properly and then others do not..

I can't figure out the triggers either.  But it's an annoying bug. 

 

Impacts :

 - lose ability to force reconnect

 - no visibility into which EAP these devices are connecting to

 - no visibility into signal strength 

 - no visilibity into transmission rates

 

 

0
0
#6
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-20 17:36:01 - last edited 2022-05-20 17:37:02

Now, the TV that was previously showing as connected to the router, has fixed itself and is now correct BUT the chromebook (another device w/o a network adapter and connected via wifi) is now falsely reporting as being physically connected to the router.

 

 

 

How can this information be trusted and / or relied upon to be accurate with these types of anomolies ?????  I'm sure glad this isn't a business and just for personal use !

0
0
#7
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-24 06:48:47

Dear @TandS,

 

TandS wrote

Now, the TV that was previously showing as connected to the router, has fixed itself and is now correct BUT the chromebook (another device w/o a network adapter and connected via wifi) is now falsely reporting as being physically connected to the router.

 

When you found the chromebook is shown as connected to the LAN, was it offline (no network activity in the network)?

 

Well, the clients' information is reported by Omada devices every 5 minutes and then shown on the controller. For your case, I guess that the EAP may report the client's information to the router due to some data exchange reasons. There is a certain time difference in between. After 5 minutes, when the EAP thinks that the client is offline, from the router's view, the client may not yet, so the controller may show that the client is connected to the LAN. However, this situation will not last for too long. After a few minutes, if the client has no data interaction with the router and the EAP at all, the client should disappear from the client list.

Get Started Here: https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/551684 https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/552406
0
0
#8
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-24 12:02:02

  @Fae 

In the case of the chromebook,  it was still on line at the time and in use.

 

This issue was not present with previous versions of the controller so something has changed to cause this.

 

0
0
#9
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-25 03:36:52

Dear @TandS,

 

TandS wrote

In the case of the chromebook,  it was still on line at the time and in use.

This issue was not present with previous versions of the controller so something has changed to cause this.

 

To better assist you, I've created a support ticket via your registered email address, and escalated it to our support engineer to look into the issue. The ticket ID is TKID220526377, please check your email box and ensure the support email is well received. Thanks!

Get Started Here: https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/551684 https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/552406
0
0
#10
Options
Re:SDN V5.3.1 showing incorrect client AP / PORT information
2022-05-25 18:07:20

  @Fae 

Thank you.

I have been in contact with a support engineer and sent all requested information.

0
0
#11
Options