Fixed IP address not working ER605 V2.0

Fixed IP address not working ER605 V2.0

Fixed IP address not working ER605 V2.0
Fixed IP address not working ER605 V2.0
2024-01-18 07:10:23
Model: ER605 (TL-R605)  
Hardware Version: V2
Firmware Version: 2.2.3 Build 20231201 Rel.32918

Hi,

 

I have troubles assigning a fixed IP address to my devices. 

As example please see below:

 

I have fixed my homeassistant raspberrypi ip address under 10.0.20.10, but no matter what I do the DHCP server keeps on giving another IP address to the device.

Note below that the IP address does not match the fixed ip address.

 

 

I have tried rebooting my ER605 and other Omada devices, did not work. I also disconnected my raspberrypi... also did not work. 

 

I read these threads:

- https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/277444

- https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/599110

 

Therefore I create this new thread to follow up. 

 

does anyone have had issues with this and know how to solve it perhaps?

 

Thanks a lot!

 

My equipment:

Router: ER605 v2.0, firmware Version: 2.2.3 Build 20231201 Rel.32918

Switch: SG2210MP v4.20, firmware version: 4.20.0 Build 20230818 Rel.72032

Access point: EAP650(EU) v1.0, firmware version: 1.0.6 Build 20220921 Rel. 73404

controller: OC200 1.0, version: 5.12.9

 

  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:Fixed IP address not working ER605 V2.0
2024-01-18 07:56:40

  @steven123 

 

Are you sure you don't have a fixed IP on raspberry pi?

 

look at this fil for ip on pi

sudo nano /etc/dhcpcd.conf

 

 

  0  
  0  
#2
Options