Can't connect to internet via access point

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Can't connect to internet via access point
Can't connect to internet via access point
2012-12-05 03:41:50
Region : UnitedKingdom

Model : TL-WA830RE

Hardware Version : V1

Firmware Version :

ISP : Zen


I'm trying to set up my WA830RE in access point mode. It is connected to a Netgear D834G adsl modem/router via ethernet. The Netgear has DHCP enabled with an IP address of 192.168.150.1, and I have disabled the DHCP server on the AP, and set the AP to DynamicIP.

The AP is connecting to the Netgear, and receiving an IP address of 192.168.150.6.

I have set the SSID of both router and AP to PJNet, with the same WPA passphrase.

I can connect to the internet via devices that are connected directly to the Netgear router, and I can connect to the wireless network of the AP, but devices which are connected to the AP wifi network are not able to access the internet.

Would I need to enable WDS on the Netgear, or are there any other settings I need to check/change? I assumed not, as it was connected to the AP via ethernet. (The distance is too great to run the AP in range extender mode).

Thanks,

Brad
0
0
#1
Options
2 Reply
Re:Can't connect to internet via access point
2012-12-05 09:07:46
No, you do not need to enable the WDS on the Netgear.
The AP and the router are close to each other with a cable connected?
0
0
#2
Options
Re:Can't connect to internet via access point
2012-12-05 09:12:10
Two different devices have the same SSID and password. This could cause a problem for client devices to identify. Change the channel on the AP and router may work. Make channels are different on AP and Netgear. Or Change different SSID for them.
0
0
#3
Options