AX11000 Loses Second 5GHZ Band

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

AX11000 Loses Second 5GHZ Band

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
AX11000 Loses Second 5GHZ Band
AX11000 Loses Second 5GHZ Band
2020-05-08 04:05:32
Model: Archer AX11000  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.0.5 Build 20200216 rel.72186(5553)

Hi, all.

 

I saw a similar issue on another very long post regarding the AX6000 but it is now plaguing me.

 

Every few days, all my devices on the second 5GHZ band (AX only 160mhz) get kicked off and cannot reconnect. When I log into the router from a different device I can indeed see the 5GHZ-2 band is empty.

 

I then have to manually reset the router for everything to start working again. That will last a couple days and then it happens again.

 

Honestly, I just bought this router about a month ago and I hate it. It's been nothing but issues. Between the band dropping everyone, QoS being flawed on anything other than Standard, band steering which is acceptable at best, to Link Aggregation blocking me from accessing my Q-Nap NAS, I really regret offloading my Asus GT-AC5300 and picking up this turd.

 

Thoughts?

  0      
  0      
#1
Options
3 Reply
Re:AX11000 Loses Second 5GHZ Band
2020-05-20 22:50:16 - last edited 2020-05-20 22:51:48

@BBena i've just started having this issue too on the 5GHz-2 band. 
 

I have the exact same firmware and build as you, resetting or restarting my router does nothing , I can no longer connect to the second 5 GHz band, I either get the password is incorrect or the device is unable to connect 

 

any help would be appreciated!

  0  
  0  
#2
Options
Re:AX11000 Loses Second 5GHZ Band
2020-05-21 15:35:00

@Moka sorry, my friend. I've given up on TPLink's AX11000. I returned it to Costco and picked up the Asus AX11000. 

 

Is the Asus perfect? Nope, but it has far less quirks and a lot more right than TPLink's version. It was $100 cheaper than the Asus so I wanted to like it but it just didn't meet my expectations. 

 

Good luck with yours.

  0  
  0  
#3
Options
Re:AX11000 Loses Second 5GHZ Band
2020-06-21 12:18:02

My 5GHz is taking turn to have connection issue. First was 5GHZ-2, today is 5GHZ-1.

 

Need to power cycle the router to get it back working.

 

Both set at AX mode @ 160Mhz Channel Width.

  0  
  0  
#4
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1726

Replies: 3

Related Articles