WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
2013-01-25 04:33:39
Region : Canada

Model : TL-WR1042ND

Hardware Version : V1

Firmware Version : 3.12.22 Build 120424 Rel.39632n

ISP :


Hi all, I have a WR842ND with firmware 3.12.22 Build 120424 Rel.39632n. I can't seem to get the mail log emailed out. I've tried hotmail, gmail and ISP email ids. I know these will work as I've done it with my NAS and other routers.

When I'm in the System Tools/System Logs/Mail Settings I have authentication enabled and I know I've put in the proper information including mail server outgoing mail names EG. smtp.live.com for hotmail.

I don't see any place to identify a non standard port IE. not port 25, to use. So when I try to send I get the Userid or password is wrong message. Anyone else have any experience/problem ? Do I have to configure something else.

Thanks in advance
  0      
  0      
#1
Options
6 Reply
Re:WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
2013-01-25 09:38:06
Have you tried the mail server with standard SMTP port?
  0  
  0  
#2
Options
Re:WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
2013-02-02 01:48:41

will89 wrote

Have you tried the mail server with standard SMTP port?


Yes, that won't work for the Hotmail/gmail ids I tried it seems. It definitely won't work for the ISP provided email id because TLS is a requirement.
  0  
  0  
#3
Options
Re:WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
2013-02-02 02:29:40
What is your operating system? Is it updated
  0  
  0  
#4
Options
Re:WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
2013-02-02 12:51:01

jimasek wrote

What is your operating system? Is it updated


I've tried on XP SP2, XP SP3, Windows 7 32bit and 64bit, Vista 32. I'm quite surprised they don't have a option for setting the port. Very disappointing. Maybe in a future firmware, but I don't think I will be buying anymore TP-Link products based on my experience.
  0  
  0  
#5
Options
Re:WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
2013-02-02 16:10:12
I don't see any place to identify a non standard port IE. not port 25, to use. So when I try to send I get the Userid or password is wrong message. Anyone else have any experience/problem ? Do I have to configure something else.

I don't think that is problem with your router. Can you check this without tp-link in network?
  0  
  0  
#6
Options
Re:WR842ND System Tools/System Logs/Mail Log problem. Won't send out email
2019-03-10 15:31:22

it seems it is a bug in the implementation i am trying to achieves that the router send logs for many years now but i couldn’t make it work.

i think we should change the focus in this. we must find the white elephant. regards.

  0  
  0  
#7
Options

Information

Helpful: 0

Views: 827

Replies: 6