[Solution] Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

[Solution] Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2020-11-15 12:42:39 - last edited 2020-11-15 12:44:53

@DeLiYocoo 

 

Hello. Can you please confirm if you are using the EU or US version of the router?

  0  
  0  
#73
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2020-11-15 16:34:45

All in all, the issue isnt fixed till today.

 

Sad support.

  2  
  2  
#74
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2020-11-15 16:39:39

@Allan-Martin I'm using EU version in India

  0  
  0  
#75
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2020-11-16 15:39:10

I just tried the 1.3.6 version and same issue :/

 

Back to https://static.tp-link.com/2020/202005/20200507/Archer%20C6(EU)_V2_200507_beta.zip and the issue is solved. Weird!

 

In office I set up brand new Archer C6 with 1.3.6 and that one seems to be working fine... hardware issue?

  0  
  0  
#76
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2020-11-24 20:03:42

I am facing the same issue.

 

Error in logs  : [0] wan port link down

DeLiYocoo wrote

I just bought an Archer C6. In the first week, it works fine and I'm satisfied with its performance and Wi-Fi range. I would say it's perfect at this price. But the situation becomes worse after one week. I found that the router will drop the internet connection every few days. I have to reboot it to get the internet back. It's very UNACCEPTABLE. I have to say it's a disaster for me when I’m playing games.

 

I check the router when this issue occurs, the LED turns red; I try the diagnose tools provided on the router, I cannot get a reply when I ping google.com.

 

I have called my Internet provided to check my line because I think it's their fault. No luck, the man from my ISP has come to my home and checked the line quality, the modem is OK and stable. He said it's the router and I should call tplink. Then I have to call tplink for help. Troubleshooting is not helpful after I talk with the first agent. He asked me to check the LED status, change DNS, reset router... Finally, the agent said he can do nothing to help me and I have to fight with their senior engineers. I decided to give them a last chance because I think this router is worth saving if they can fix my issue. The senior engineer asked for a remote assistant because they want to check my issue quickly. OK, that's what I want. He used a tool named Wireshark to capture some data and told me will contact me again.

 

Luckily, two days later, he came back to me and gave me a beta firmware. After testing the beta firmware for more than a month, the router remains working fine. The senior engineer is efficient and technical. I'm very happy about their service.

 

This is the explanation from the senior engineer, for who may get help from my case:

"We have found that the lease time of your IP address is 5 minutes, which means every 2.5 minutes the router will renew its IP address. The router may lose connection after frequent DHCP renew. This is a small probability event. However, renew time is too short and frequent, which makes it possible. We have fixed your issue with beta firmware. The official firmware will be ready in the future."

 

This is my story with this router. Thank you for your help, tplink.

Model: Archer A6

Hardware Version: V2

Firmware Version: 1.1.7 Build 20201010 rel.49458(5553)

Hi,

 

I recently bought TP Link Archer A6 online and started facing as an Internet connection keeps on dropping.

I checked the system Logs and found below messages occur periodically in the span of 1-2 hrs or sometimes lesser.

 

[0] wan port link down

[0] wan port link up with speed 1000M

 

I was using Tp link TL-WR840 N and never had any issues.

The reason I purchased a new router as my Internet speed is 250 Mbps and old router did not have gigbyet port.

 

When contacted TP link support did all the troubleshooting including factory reset and firmware upgrade.

Finally, I have been advised to replace the router.

I requested a replacement and received the same in 4-5 days. Meanwhile, I connected old TL-WR840 N router and the internet worked just fine.

However, the moment in connected Brand new Archer 16 which i received as a replacement I started facing the same issue again.

 

once again contacted support and wilth advise setup primary and Secondary DNs to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 respectively. MTU size : 1458

Still facing the same issue. Not sure what to do as fed up. Never thought of such issues before purchasing a new router. 

I would appreciate if some can help.

  0  
  0  
#77
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2020-11-24 20:47:25

@Abhi-ArcherA6, I suggest you getting rid of it. 

  1  
  1  
#78
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2021-01-19 16:31:14

@DeLiYocoo  hey iam face a same problem and im no use internet  <a href="https://gaanaline.com/">gaanaline</a>

  0  
  0  
#82
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2021-03-14 21:01:55

@gaanaline 

 

If Your router does have nat boost and airtime fairness functionality, then try to disable them.

  0  
  0  
#83
Options
Re:【Resolved Solution】Fixed the internet unstable connection issue with my Archer C6
2021-03-16 09:27:26
Hi all, i finally solved my Archer C6 problem by replacing it with a Huawei AX3 Pro. The wifi connection has been fast and stable since then. ;)
  0  
  0  
#84
Options