TL-WA901ND WAP not working with TD-W8961TD ADSL Modem

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-WA901ND WAP not working with TD-W8961TD ADSL Modem
TL-WA901ND WAP not working with TD-W8961TD ADSL Modem
2013-01-29 20:36:30
Region : Indonesia

Model : TL-WA901ND

Hardware Version : V2

Firmware Version : 3.12.16 Build 120224 Rel.61005n

ISP :


Dear all,

I'm trying to setup my TP Link WAP but it seems to not want to work with my TP Link ADSL Modem/Router.

My ADSL Modem/Router is: TD-W8961TD v1, firmware: 1.0.0 Build 100722 Rel.052101.0.0 Build 100722 Rel.05210 (Tried to upgrade to TD-W8961ND_V1.0_111125, but firmware remained the same)

My laptop is now connected to the modem/router directly using LAN cable, and my WAP is also connected to the modem/router directly using LAN cable.

On my Modem/Router, i have setup my ISP login details and setup SSID #1 with WPA2-PSK, everything else are default settings.

On my WAP, i configured as per below
- IP address : 192.168.1.3
- Gateway : 192.168.1.1
- Setup SSID# 2 with WPA2-PSK
- Disabled QSS

Now when i try to connect via WIFI to SSID#2, i'm getting internet connection, but when i disconnect from SSID#2 and connect to SSID#1, i get no internet connection. I tried resetting to default on both devices; at times i could get internet connection on SSID#1 but not on SSID#2. So only 1 SSID can get an active connection at a time. I can't figure out what i did wrong as most setting were left as default.

I tried contacting TP Link Support in Indonesia and they tried to remotely configure (via Teamviewer) but they also couldn't figure out what seems to be the problem. They even did a simulation on setting up a TPLink modem/router and TPLink WAP, and they couldn't get both SSIDs to work together.

I actually tried to bring the WAP home (with the current configurations) and plug it to my TPLink wifi router, and both my home SSID#1 & SSID#2 (WAP) works fine. Somehow the WAP won't work with the modem/router at the office.

I hope my office doesn't need to purchase another modem/router to get it working with the WAP.

Any solutions?

Thanks.

Edward
0
0
#1
Options
2 Reply
Re:TL-WA901ND WAP not working with TD-W8961TD ADSL Modem
2013-02-25 19:11:03
Dear customer
I am a technical support of TP-LINK. Thanks for your feedback.
I am so sorry to tell you this is a BUG of TD-W8961ND v1. For now, there is no available solution.
I can only suggest you connect one device of yours to only one specific wireless network, and don't try to switch to another wireless network.
Sorry about the inconvenience caused to you. Again, thanks for your feedback.

Best regards
0
0
#2
Options
Re:TL-WA901ND WAP not working with TD-W8961TD ADSL Modem
2013-02-26 15:42:00
i have TD-W8961 V3 and TL-WA901ND, follow your description, i tested them by myself, Didn't meet this problem!!.:D
also you can try to make it work on universal repeater mode. maybe that can bypass this problem.
another way is change the old V1 to v3..:rolleyes:
0
0
#3
Options