TP-Link UE330 on Raspberry Pi 4

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TP-Link UE330 on Raspberry Pi 4
TP-Link UE330 on Raspberry Pi 4
2020-09-24 16:38:35 - last edited 2020-10-19 05:36:48
Model: UE330
Hardware Version:
Firmware Version:

Hi,

 

Recently I bought UE330 USB to Ethernet adapter. It is working fine on my Windows. But, when I connected it to Raspberry Pi 4, it is not getting recognized. I see the amber light glowing and green light blinking for every second and nothing happens and my Raspberry Pi is not connecting to network.

 

I am running Ubuntu 20.04.1 LTS 64 bit on Raspberry Pi 4. I have updated the distribution to the latest still no luck.

 

Appreciate any help.

0
0
#1
Options
3 Reply
Re:TP-Link UE330 on Raspberry Pi 4
2020-09-30 16:49:48 - last edited 2020-10-19 05:36:48

Dear @Kathy_Z ,

 

Thank you for your reply. I will try during weekend and will update here.

 

Wishes,

Kiran

0
0
#3
Options
Re:TP-Link UE330 on Raspberry Pi 4
2020-10-31 22:02:06

@Kiran001 Did you have time yet? I am interested to know if the update was the solution to the problem

“Stop trying to hit me and hit me.” – Morpheus
0
0
#4
Options
Re:TP-Link UE330 on Raspberry Pi 4
2020-11-11 13:34:13

@Kiran001 

 

Sorry for the delay in posting my response. My Raspberry Pi is not working properly and so I have ordered another one.

 

For the new one, I have installed fresh Ubuntu version and the TP-Link accessory worked without installing any new drivers. However, when I tried to copy 4GB file, it stopped at around 1.2 GB.

 

Then I have installed Raspberry OS and it also recognized the accessory and it worked just fine. I could copy large file (4GB) without any problem.

 

 

0
0
#5
Options