UE330 Gigabit Ethernet Lan Adapter Not going beyond 100 Mbps

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

UE330 Gigabit Ethernet Lan Adapter Not going beyond 100 Mbps

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
UE330 Gigabit Ethernet Lan Adapter Not going beyond 100 Mbps
UE330 Gigabit Ethernet Lan Adapter Not going beyond 100 Mbps
2021-08-05 13:25:34 - last edited 2021-08-08 05:54:22
Model: UE330  
Hardware Version: V2
Firmware Version:

Hello,

 

I am not sure about the hardware version v1 or v2. mostly it might be v2. I do not have packaging now.

 

I am Omkar and I had purchased a TP-link UE330 USB 3.0 3-Port Hub & Gigabit Ethernet Lan Adapter  (1000 Mbps)

https://www.tp-link.com/in/home-networking/computer-accessory/ue330/

 

from an online retailer:

https://www.flipkart.com/

 

on 18 September 2020.

 

Till now I was using a 50 Mbps connection and everything was fine. Yesterday I changed my ISP and upgraded to a fiber connection with 200 Mbps plan.

Now I am getting around 230 Mbps on my phone with 5Ghz protocol.

 

 

 

However on my laptop I have connected via Ethernet line to this device to my Laptop USB 3.0 port but not going above 95-98 Mbps.

 

 

I have tried going to device manager and done following settings:

 

 

And

 

 

But still not going above 95-98 Mbps.

 

My current driver details:

 

 

How can I get the full 200 Mbps speed?

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:UE330 Gigabit Ethernet Lan Adapter Not going beyond 100 Mbps-Solution
2021-08-08 05:53:52 - last edited 2021-08-08 05:54:22

I did not get any response/help in here at community or email from support since days.

 

However I did get to cause of the issue. It seems I need to change my Eth cable. I tested with CAT6A cable dual shielded 550Mhz 10 Gigabit/sec and I was able to get to the 240 Mbps speed.

 

specifically this cable: https://www.amazon.in/gp/product/B07RLRRCFH/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

 

Just wanted to put this here so that others can benefit if anyone experiences this.

Recommended Solution
  2  
  2  
#2
Options
1 Reply
Re:UE330 Gigabit Ethernet Lan Adapter Not going beyond 100 Mbps-Solution
2021-08-08 05:53:52 - last edited 2021-08-08 05:54:22

I did not get any response/help in here at community or email from support since days.

 

However I did get to cause of the issue. It seems I need to change my Eth cable. I tested with CAT6A cable dual shielded 550Mhz 10 Gigabit/sec and I was able to get to the 240 Mbps speed.

 

specifically this cable: https://www.amazon.in/gp/product/B07RLRRCFH/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

 

Just wanted to put this here so that others can benefit if anyone experiences this.

Recommended Solution
  2  
  2  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 585

Replies: 1

Related Articles