TL-WA850RE Drops Internet Connection

TL-WA850RE Drops Internet Connection
TL-WA850RE Drops Internet Connection
2013-04-22 16:42:55
Region : UnitedKingdom

Model : TL-WA850RE

Hardware Version : V1

Firmware Version :

ISP :


Hi,

I have purchased the TL-WA850RE and have successfully got it to connect to my router and thus extend the Internet. It works perfect for a while.

However, after a set amount of time the TL-WA850RE will drop the Internet connection. The TL-WA850RE says it is still connected and shows full signal etc, but the Internet will no longer work on devices connected to the TL-WA850RE. If I turn the TL-WA850RE off and turn it back on again the problem will resolve.

However, again after a set amount of time the problem returns.

It is the TL-WA850RE (UK) Ver 1.0

Can you help? Is there a newer firmware?

Thanks,

James
1
1
#1
Options
10 Replies
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2013-04-24 11:58:35
Try to change another wireless channel on your original router.

Checked TP-LINK website and seems there is no newer firmware for V1 so far.
0
0
#2
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2013-04-24 17:30:52
Why would changing the wireless channel help?
0
0
#3
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2013-04-26 01:20:50
How do you change the wireless channel and mode on web management console?
0
0
#4
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2013-04-26 02:08:55
Wireless Settings/channel width
0
0
#5
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2014-01-23 03:49:22
same problem here with v1.2 devices.


Router: TL-WR841N - 3rd Floor

1st WA850RE - 2nd Floor
2nd WA850RE - 1st Floor

WA850RE from 2nd Floor is connteced to the TL-WR841N,
and the WA850RE from 1st Floor is connected to the WA850RE on the 2nd Floor.


All works fine for 2 hours... then the WA850RE from 2nd Floor will not connect to the Internet anymore, but
it is still connected to WR841N. But with restricted access...


I have set a static wireless channel but still same problems, all devices are on their latest firmware.
0
0
#6
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2014-01-23 21:33:30
All works fine for 2 hours...

get use to
butit is still connected to WR841N

will never lose connection
But with restricted access...

thats the issue
I have set a static wireless channel

Please teach me how to, I know about static IP but static wireless channel, wow, thats a new one.

Tuto PC cannot open any website when TL-WA850RE connects to BT Home Hub5 here http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=551 you will apply to the letter Solution B: only Step 2: & Step 3:
If no avail use this Tuto here http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=520 use only Solution 3:
Post progress, to go on with other soultions if no avail.
0
0
#7
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2014-03-16 02:43:13
BUMP.

Having the same issue. Works perfectly for around an hour then drops out for a few seconds. Particularly annoying when streaming video via SkyGo on Xbox Live as have to reboot everything. Did changing wireless channel work? Not sure why it would... Thanks
AC
0
0
#8
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2014-03-18 01:48:59
Same thing here. I have to unplug, wait for device to connect and then plug the TL-WA850RE in to improve signal. After a bit it disconnects. When its not connecting the wifi signal is going from none to every few seconds. Its like its pulsing.
0
0
#10
Options
Fixed in latest firmware? (Build date 140310)
2014-03-25 18:54:10
I had similar issues, where the extender would continue to transmit it's SSID, but refuse connections after being switched on for a day or so. Power cycling was the only fix. However, the latest firmware (dated 140310) seems to have fixed this problem. I have had a continuous connection for 3 days. Hopefully it lasts.
0
0
#11
Options
Re:TL-WA850RE Drops Internet Connection
2020-04-30 19:17:24

I had the same problem.

Try to use a static IP address for the tp-link.

It works for me.

0
0
#13
Options