M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)

M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)

M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)
M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)
2022-09-09 01:17:20 - last edited 2022-09-13 12:36:49
Model: Deco M4  
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.1.8 Build 20191102 Rel. 58333

Hello, my deco m4 keeps having no internet after 1-2 mins but the led is white and when I connect it to a wired network through my laptop it's stable and have no problem. But when I try to connect it through wireless network that's where the problem begins, when I tried to connect it on my phone, the cp have internet but after a few minutes the internet is gone but the deco unit is still white (stable) and I tried to off and on the wifi to reconnect to the deco the internet is back, but after a few minutes the internet is gone again. Please help me fix this because I can't just off/on my wifi everytime my internet is gone that's just frustrating.

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)-Solution
2022-09-13 02:35:36 - last edited 2022-09-13 12:36:49

  @M4-User 

I think your case might be the same as this one:

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/574532?replyId=1131052

It is the ISP customized version and you might also need to ask TP-Link directly for further suggestions.

Recommended Solution
  0  
  0  
#5
Options
5 Reply
Re:M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)
2022-09-09 03:06:59

  @M4-User 

I think you could update your firmware first, 1.1.8 is quite old and they have 1.5.4 on M4 v2 now.

Then please turn off fast roaming/ beam forming since your mobile device might have a bad compatibility with mesh.

And don't forget to turn off "Mesh Technology" on these devices for a try.

Best luck.

  0  
  0  
#2
Options
Re:M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)
2022-09-09 04:47:00

Heidi_Alp wrote

  @M4-User 

I think you could update your firmware first, 1.1.8 is quite old and they have 1.5.4 on M4 v2 now.

Then please turn off fast roaming/ beam forming since your mobile device might have a bad compatibility with mesh.

And don't forget to turn off "Mesh Technology" on these devices for a try.

Best luck.

It says in the app that deco is up to date tho  @Heidi_Alp 

  0  
  0  
#3
Options
Re:M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)
2022-09-11 06:42:38

  @Heidi_Alp How to update manually? Because it says in the deco app that it's up to date

  0  
  0  
#4
Options
Re:M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)-Solution
2022-09-13 02:35:36 - last edited 2022-09-13 12:36:49

  @M4-User 

I think your case might be the same as this one:

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/574532?replyId=1131052

It is the ISP customized version and you might also need to ask TP-Link directly for further suggestions.

Recommended Solution
  0  
  0  
#5
Options
Re:M4 keeps having no internet on wireless network after 1-2 mins but the led is stable (white)
2022-09-13 12:36:09

  @Heidi_Alp Thank you, I will try to message the admin

  0  
  0  
#6
Options

Information

Helpful: 0

Views: 142

Replies: 5

Related Articles