Archer c7 - Lan port stuck at 100 Mbps

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Archer c7 - Lan port stuck at 100 Mbps

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Archer c7 - Lan port stuck at 100 Mbps
Archer c7 - Lan port stuck at 100 Mbps
2023-10-01 20:43:48
Model: Archer C7  
Hardware Version: V5
Firmware Version: 1.2.1

I've been looking through videos and post on how to speed up my WiFi. I changed the systems negotiation speed to 1000 Mbps, but as you can see in the picture my Lan ports are stuck at 100 Mbps and 10 Mbps. If anyone knows how to fix this please reply.

 

  0      
  0      
#1
Options
2 Reply
Re:Archer c7 - Lan port stuck at 100 Mbps
2023-10-01 22:41:48

  @PandaTrueno 

 

There could be a few reasons for this:

 

The devices connected on ports LAN1 and LAN2 don't support gigabit network connection.

The cables that connect devices on ports LAN1 and LAN2 are not of a good quality - use CAT 5E/6 good quality cables.

The network adapters of the devices on ports LAN1 and LAN2 have outdated drivers or non-optimal settings.

If this was helpful click once on the arrow pointing upward. If this solves your issue, click once the star to mark it as a "Recommended Solution".
  1  
  1  
#2
Options
Re:Archer c7 - Lan port stuck at 100 Mbps
2023-10-08 06:17:51

  @PandaTrueno you can input "tplinkwifi.net" in the browser to enter the router configuration page,and go to Advanced>System tools> System Parameters>Duplex,set "1000 mbps full duplex".

  0  
  0  
#3
Options

Information

Helpful: 0

Views: 257

Replies: 2

Related Articles