Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4
Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4
2014-01-22 21:03:27
Region : Argentina

Model : TL-WA901ND

Hardware Version : V3

Firmware Version :

ISP :


I have been having major issues with the TL-WA750RE since I implemented it. I needed a range extender to cover the rest of our house as the BT Home Hub 4 did not have enough range to cover the roof space where I have my office. I installed the TL-WA750RE on the floor below where there is a good signal from the BT Home Hub 4. When I try to connect to it from any WiFi mobile device they can see the range extender and the signal is very strong but they don't seem to connect very well. I have tried a number of different mobile devices and they all show the same symptoms.

Have other people seen this issue and is there any solution? I have made sure that the TL-WA750RE is on the latest revision of firmware but this does not seem to solve the issue.
  0      
  0      
#1
Options
4 Reply
Re:Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4
2014-01-24 15:16:48
Define "not connect very well".
Try to set 750RE as static IP, see if the issue still exist.
  0  
  0  
#2
Options
Re:Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4
2014-01-24 20:08:33
[FAQ ID: 520]
PC Connected to TL-WA850RE Cannot Get Access to Any Website When TL-WA850RE is Connected to BT Home Hub 4.0?
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=520
[FAQ ID: 551]
PC cannot open any website when TL-WA850RE connects to BT Home Hub5
Suitable for: TL-WA850RE
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=551
  0  
  0  
#3
Options
Re:Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4
2014-01-25 20:20:08

Kick-Ass wrote

Define "not connect very well".
Try to set 750RE as static IP, see if the issue still exist.


I have tried that and it didn't work with the Home Hub 4 but when I used the extender with another router, a TP-Link one then it worked. It looks like the issue is at the Home Hub 4 end and it might be a compatibility issue.
  0  
  0  
#4
Options
Re:Issue with TL-750RE and BT Home Hub 4
2014-01-26 09:54:10
Refer this: http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=520
Static IP may help.
  0  
  0  
#5
Options

Information

Helpful: 0

Views: 749

Replies: 4

Related Articles