Wan Online detection - Bug? Please help.

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Wan Online detection - Bug? Please help.

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Wan Online detection - Bug? Please help.
Wan Online detection - Bug? Please help.
2020-10-08 05:32:33 - last edited 2021-04-18 10:45:41
Model: TL-ER5120  
Hardware Version: V4
Firmware Version: 4.0.2 Build 20200313 Rel.52726

Model : TL-ER5120
Hardware Version : V4
Firmware Version : 4.0.2 Build 20200313 Rel.52726
ISP : Multiple

The router is set up to use 3 WAN connections, each Wan goes to a DSL or 4G Modem router prior to reaching the TL-ER5120. Since the DSl or 4G modem router may remain online when the connection to the ISP has been lost, I have set manual Online Detection to detect (Ping & DNS Lookup) 1.1.1.1....

 

However, of the 3 wan connections one is not being recognized as offline when it is disconnected from the ISP ... specifically from the Asus DSL-AC68U modem router. The TL-ER5120 does not detect the loss of connectivity and continues trying to route traffic through the failed WAN.

 

Troubleshooting so far: 

-> It is not an ISP issue, as 2 of the wan connections are using same ISP, and I do not experience the issue on the other DSL-Modem Router from ZYXEL.

-> I physically changed to another wan port of the TL-ER5120 and same issue

-> Of course from system tools -diagnostics - ping of 1.1.1.1 times out on that specific Wan port even if it remains detected as online

-> I tried putting a router between the DSL-AC68U and the Load Balancer, but same issue.

 

Anyone has any idea what could create the issue, is there a bug?

 

Thank you for your help.

Geoffroy

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:Wan Online detection - Bug? Please help.-Solution
2020-10-30 15:00:09 - last edited 2021-04-18 10:45:41

@Fae 

 

I set to manual, and everything works fine.

Thank for your help.

Recommended Solution
  0  
  0  
#3
Options
2 Reply
Re:Wan Online detection - Bug? Please help.
2020-10-11 10:11:04 - last edited 2021-04-18 10:45:41

Dear @Jojo42,

 

However, of the 3 wan connections one is not being recognized as offline when it is disconnected from the ISP ... specifically from the Asus DSL-AC68U modem router. 

 

 

To confirm, do you have the same issue when there are only 2 WAN connections no matter they are connected with any two routers?

Would it make any difference if you set manual Online Detection to detect other IP address such as 8.8.8.8?

>> Omada EAP Firmware Trial Available Here << *Try filtering posts on each forum by Label of [Early Access]*
  0  
  0  
#2
Options
Re:Wan Online detection - Bug? Please help.-Solution
2020-10-30 15:00:09 - last edited 2021-04-18 10:45:41

@Fae 

 

I set to manual, and everything works fine.

Thank for your help.

Recommended Solution
  0  
  0  
#3
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1387

Replies: 2

Related Articles