Mail server settings not working

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Mail server settings not working

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Mail server settings not working
Mail server settings not working
2020-12-04 20:42:06 - last edited 2020-12-07 11:27:07
Model: OC200  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 4.1.5

Hello,

 

I tried to configure the "controller --> mail server" with outlook smtp server (same settings as in other software that send e-mails).

I'm getting failed messages with sending test mail.

 

I tried with gmail and then getting "critical security notification" from google that says "attempt from unsafe application" and attempt is blocked.

When i allow unsafe applications in google the mail can be send from the controller.

 

Seems like the e-mail integration is not ok? 

I wan't to use outlook as smtp server. Is this not possible?

 

 

Best regards,

 

Michel

  0      
  0      
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:Mail server settings not working-Solution
2020-12-07 07:04:19 - last edited 2020-12-07 11:27:07

Dear @Misjel,

 

I tried to configure the "controller --> mail server" with outlook smtp server (same settings as in other software that send e-mails).

I'm getting failed messages with sending test mail.

 

I tried with gmail and then getting "critical security notification" from google that says "attempt from unsafe application" and attempt is blocked.

When i allow unsafe applications in google the mail can be send from the controller.

 

Seems like the e-mail integration is not ok? 

I wan't to use outlook as smtp server. Is this not possible?

 

Please upgrade the controller to the newer version 4.2.4 and check again.

 

You may also refer to this FAQ to ensure the mail server is configured well.

https://www.tp-link.com/support/faq/2919/

Happy New Year! Meet Us at CES 2023 | Featuring Wi-Fi 7, Omada Business Networking, VIGI Video Surveillance
Recommended Solution
  0  
  0  
#2
Options
2 Reply
Re:Mail server settings not working-Solution
2020-12-07 07:04:19 - last edited 2020-12-07 11:27:07

Dear @Misjel,

 

I tried to configure the "controller --> mail server" with outlook smtp server (same settings as in other software that send e-mails).

I'm getting failed messages with sending test mail.

 

I tried with gmail and then getting "critical security notification" from google that says "attempt from unsafe application" and attempt is blocked.

When i allow unsafe applications in google the mail can be send from the controller.

 

Seems like the e-mail integration is not ok? 

I wan't to use outlook as smtp server. Is this not possible?

 

Please upgrade the controller to the newer version 4.2.4 and check again.

 

You may also refer to this FAQ to ensure the mail server is configured well.

https://www.tp-link.com/support/faq/2919/

Happy New Year! Meet Us at CES 2023 | Featuring Wi-Fi 7, Omada Business Networking, VIGI Video Surveillance
Recommended Solution
  0  
  0  
#2
Options
Re:Mail server settings not working
2020-12-07 11:26:57
Created an app-password and is working now. Thank you!
  0  
  0  
#3
Options

Information

Helpful: 0

Views: 730

Replies: 2

Related Articles