Client Not Showing in Omada SDN

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
12

Client Not Showing in Omada SDN

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Client Not Showing in Omada SDN
Client Not Showing in Omada SDN
2021-02-04 08:55:05
Hardware Version:
Firmware Version: 4.2.8 Linux

Hello,

 

I have a strange bug: I have a client (Raspberry Pi running Raspbian 10) that is not showing up in my client list on Omada.  The client is located in "Clients 4" below:

 

 

I can ping the Omada SDN and TL-R605 successfully from this client, and it is functioning properly in my network.

Has anyone perhaps seen similar problems, or have any tips for debugging?

  1      
  1      
#1
Options
18 Reply
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-02-04 10:30:28

@symbiotic_ic we have the same problem. I have a lot of lan devices and they are not showing up. sometimes they would show then disappear for a long time. I hope tp-link fixes it in the next update

  1  
  1  
#2
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-02-04 13:24:48

@langamer101 

Thanks for the feedback.  It's unfortunate we have this problem, but now I know that it's perhaps not just something on my end that I'm doing wrong.

  1  
  1  
#3
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-02-17 00:08:27

 

I have the same problem, apparently only for hard wired clients. I used to have the problem for wireless as well but it was fixed by upgrading controller to 2.4.11. The clients/managed switches suddenly vanish from the list and appear back in few minutes. At times, the list starts with a few items, and then suddenly grows.

In the logs (under Events), it is showing that my managed switches and some other wired clients disconnect with this message:

 

5E-3C-22-41-D0-85 was disconnected from network "LAN" on Router(connected time:18m connected, traffic: 0Bytes).

 

Just to connect back after 4 minutes:


5E-3C-22-41-D0-85 is connected to Router on LAN network.

 

The funny thing is that while typing this, the machine I am using suddenly appeared in logs as disconnected and disappeared from clients list, however, I'm fully connected and even internet connection works fine.

To me, it is purely a software glitch in Tl-R605. I'm running firmware 1.0.0 Build 20200930 Rel.36519

  1  
  1  
#4
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-02-17 11:42:53

@MaziarR 
yeah it is a software glitch for tl-r605. I hope they fix it in their updates whenever that is cryingcrying. hello at tplink fix this bug for tl-r605 in latest firmware update maybe add ipv6 featurewinkwink thanks!!!

  2  
  2  
#5
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-02-19 02:16:59

@langamer101 I agree, where's the IPv6 support?

  0  
  0  
#6
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-02-19 03:39:56

@bd1859 it's stated that ipv6 feature will be added in their future firmware updates. so we gotta wait for months 

  0  
  0  
#7
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-03-04 12:28:52

Hi All,

 

There is new firmware released for the OC200 controller and TL-R605 recently. Mentioned HERE and HERE.

 

Please check for an update and verify if the "Client Not Showing" problem is resolved. We'd appreciate your valued feedback.

2022 TP-Link Wi-Fi 7 Product Launch Event | Watch the Replay at https://www.tp-link.com/us/wifi7/event/.
  0  
  0  
#8
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-03-04 12:49:42
I have some Cisco SG200 switches that are not visible in the client list, it appears for about 5 min after restarting the cisco switch and then they disappear. All TP-Link devices have the latest version of the software. TL-R605, OC200
  0  
  0  
#9
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-03-04 12:58:40

@Fae 

 

The bug has not been fixed yet. Latest firmware for tl-r605 to v1.01 with omada controller 4.2.11.

 

All of my 7 LAN clients will appear on boot but after 5-10min they disappear forever. Only 3 lan clients will be visible

  1  
  1  
#10
Options
Re:Client Not Showing in Omada SDN
2021-03-05 15:41:08 - last edited 2021-03-05 15:41:43

@Fae 

here is a video showing over time that the lan clients disappear. also all the lan clients are connected to the switch (t1500g-8t) not the router (tl-r605) but shows on the controller it is connected to the router another bug. after some time it fixes where the lan client is connected to, but most of the lan clients still cannot be seen.
https://youtu.be/IxXvnlhL9vs

  1  
  1  
#11
Options