mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2022-11-02 14:22:16 - last edited 2022-11-02 14:29:41
Model: OC200   ER605 (TL-R605)  
Hardware Version:
Firmware Version:

Hi Fae,

 

updated my OC200 V2 Controller to new hardware-firmware-controller cause mDNS support.

 

Furthermore there is an ER605 V2 2.0.1 as gateway/router and an SG3824X V1 1.0.3 in my network and 3 x EAP-245 V3 5.0.7.

 

While I enable mDNS under service -> mDNS in OC200 menu i get an error message "The gateway does not support mDNS".

 

 

Last week I tested in same network, same devices but Debian Software Controller 5.6.3, mDNS is working like a charme.

 

Can´t find out the reason, why ER605 V2 isn´t a gateway for mDNS !?  Very confused.

 

Is there an solution for this error with my TP devices ?

 

Greetings

 

yavin

1x TL-ER605 v2 @2.1.5 - 1x TL-SG3428X v1 @1.0.12 - 1x TL-SX3008F v1 @1.0.5 - 2x TL-EAP660HD v1 @1.2.9 for Vacation: 1x TL-WR902AC v4 @230506
  0      
  0      
#1
Options
7 Reply
Re:mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2022-11-02 15:14:57

  @yavin 

 

Isnt there supposed to be a firmware update for these features?

I can not teach anyone anything - I can only make them think - Socrates
  1  
  1  
#2
Options
Re:mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2022-11-02 15:31:22

Thanks for reply,

 

For OC200V2 i´m running actual firmware 5.6.4 from 1st Nov. 2022

 

See here:

 

https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/245226

 

As described in release notes here:

 

https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/587720

 

there is mDNS included !

 

 

Hope for solution cause realy need this function.

 

Regards

 

yavin

1x TL-ER605 v2 @2.1.5 - 1x TL-SG3428X v1 @1.0.12 - 1x TL-SX3008F v1 @1.0.5 - 2x TL-EAP660HD v1 @1.2.9 for Vacation: 1x TL-WR902AC v4 @230506
  0  
  0  
#3
Options
Re:mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2022-11-02 15:33:50

  @yavin 

I can not teach anyone anything - I can only make them think - Socrates
  1  
  1  
#4
Options
Re:mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2022-11-02 15:35:40

  @KimcheeGUN 

 

I dont think it has been released yet...  maybe @Fae  can give us more deets on the ETA?

I can not teach anyone anything - I can only make them think - Socrates
  1  
  1  
#5
Options
Re:mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2022-11-02 15:43:12

Thanks for reply,

 

read your marked position in picture already.

 

Thought whilst my Debian-Software-Controller V5.6.3 from here:

 

https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/586828

 

worked with mDNS my OC200 just like that.

 

I thought that this feature would also be available with OC200 Update 5.6.4 from November 1st

 

Maybe Fae can still kindly comment on this

 

Regards

 

yavin

1x TL-ER605 v2 @2.1.5 - 1x TL-SG3428X v1 @1.0.12 - 1x TL-SX3008F v1 @1.0.5 - 2x TL-EAP660HD v1 @1.2.9 for Vacation: 1x TL-WR902AC v4 @230506
  0  
  0  
#6
Options
Re:mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2022-11-07 06:20:23

  @yavin 

it won't be available until you update the firmware to the matching one. er7206 has been out now. 605 does not. 

ScReW yOu gUyS. I aM GOinG hoMe. —————————————————————— For heaven's sake, can you write and describe your issue based on plain fact, common logic and a methodologic approach? Appreciate it.
  1  
  1  
#7
Options
Re:mDNS not Working with OC200 V2 Hardware Firmware V5.6.4 and ER-605 V2
2023-02-04 19:30:11

mDNS randomly only works, I have checked all the settings why am I experiencing this?  and when it does it's a huge lag in response time. The capacity is very low on my setup, what is causing this to not work when I am running the firmware that should support this?  It seems when mDNS does work is only after full power cycles.  Please advise is this a bug in development or do you have to flash the rest of all devices to work.

 

Controller: OC200 1.1 Firmware 1.27.7 Build 20221206 Rel.58608

Gateway: ER605 V.20 Version: 2.1.1 Firmware version: 2.1.1 Build 20230115 Rel.77774

Switch: TL-SG2210P V3.20 Version 3.20.8 Firmware version: : 3.20.8 Build 20221130 Rel.42340

Switch: TL-SG2008 V3.0 Version 3.0.7 Firmware version: 3.0.7 Build 20221130 Rel.42340

AP: EAP235-Wall(US) V1.0 Version 3.1.0 Firmware version: 3.1.0 Build 20210721 Rel. 46004

AP: EAP235-Wall(US) V1.0 Version 3.1.0 Firmware version: 3.1.0 Build 20210721 Rel. 46004

AP: EAP225 (US) V3.0 Version 5.0.9 Firmware version: 5.0.9 Build 20220429 Rel. 43558

  1  
  1  
#8
Options

Information

Helpful: 0

Views: 1412

Replies: 7