2 WAN incoming traffic

2 WAN incoming traffic

2 WAN incoming traffic
2 WAN incoming traffic
2024-02-14 13:59:44 - last edited 2024-02-20 01:07:37
Model: ER8411  
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.0.3 Build 20230313 Rel.00673

Trying to use 2 ISP (WAN/LAN4 and WAN/LAN5) with static IP to serve on port 443.

 

WAN/LAN4 working fine but WAN/LAN5 not working. It takes 17 seconds to get a response when both WAN are active.

Note: WAN/LAN4 take 2 seconds and its expected.

 

Only configuration done is setup internet and Virtual Servers

 

Any help?

 

Thank you.

  0      
  0      
#1
Options
3 Reply
Re:2 WAN incoming traffic
2024-02-18 03:32:35 - last edited 2024-02-18 03:33:35

Hi @sanGg 

Thanks for posting in our business forum.

How do you test it? Steps and screenshots on your verification results?

Firmware is not the latest one, get updated as well.

 

WAN/LAN5 which is the slower one. What's the connection type? PPPoE?

Best Regards! If you are new to the forum, please read: Howto - A Guide to Use Forum Effectively. Read Before You Post. Look for a model? Search your model NOW Beta firmware got some NEW features! Subscribe for the latest update!Download Beta Here☚ ☛ ★ Configuration Guide ★ ☚ ☛ ★ Knowledge Base ★ ☚ ☛ ★ Troubleshooting Manual ★ ☚ (Disclaimer: Short links are used above solely for guidance to TP-Link subdomains and are safe and tracker-free. Exercise caution with short links from non-official members on forums. We are not liable for external content or damage from non-official members' link use.)
  0  
  0  
#2
Options
Re:2 WAN incoming traffic
2024-02-19 18:59:59 - last edited 2024-02-19 19:11:38

  @Clive_A 

 

Hello,

Sorry for attaching lots of images.
 

Tried with WAN/LAN4, WAN/LAN5 or WAN/LAN4, WAN/LAN6.

Also tried 3 WAN/LAN with Static IP and PPPoE connection, results are same.

Work fine with single WAN/LAN.

 

 

Timeout are set to 10 secends. WAN/LAN4 not working and WAN/LAN5 not stable, getting timeout.
Both ips are responding to ping when ping to WAN are enabled.

Tried hard reset, reboot. 

 



Running on WAN/LAN4 single wan mode working fine. Bellow image

 

 

 

 

 

 

 

 


Load balancing and Link backup are not configured. Online Detection set to ip 1.1.1.1
 

  0  
  0  
#3
Options
Re:2 WAN incoming traffic
2024-02-20 01:07:17

Hi @sanGg 

Thanks for posting in our business forum.

sanGg wrote

  @Clive_A 

 

Hello,

Sorry for attaching lots of images.
 

Tried with WAN/LAN4, WAN/LAN5 or WAN/LAN4, WAN/LAN6.

Also tried 3 WAN/LAN with Static IP and PPPoE connection, results are same.

Work fine with single WAN/LAN.

 

 

Timeout are set to 10 secends. WAN/LAN4 not working and WAN/LAN5 not stable, getting timeout.
Both ips are responding to ping when ping to WAN are enabled.

Tried hard reset, reboot. 

 

Running on WAN/LAN4 single wan mode working fine. Bellow image


Load balancing and Link backup are not configured. Online Detection set to ip 1.1.1.1
 

Have you read this or any configuration guide? I have seen a mistake in your config. I don't know why you did not do it. But please read some guides about the load balance and link backup.

And I recommend you upgrade your firmware as well which you don't seem to read that part?

 

Best Regards! If you are new to the forum, please read: Howto - A Guide to Use Forum Effectively. Read Before You Post. Look for a model? Search your model NOW Beta firmware got some NEW features! Subscribe for the latest update!Download Beta Here☚ ☛ ★ Configuration Guide ★ ☚ ☛ ★ Knowledge Base ★ ☚ ☛ ★ Troubleshooting Manual ★ ☚ (Disclaimer: Short links are used above solely for guidance to TP-Link subdomains and are safe and tracker-free. Exercise caution with short links from non-official members on forums. We are not liable for external content or damage from non-official members' link use.)
  0  
  0  
#4
Options

Information

Helpful: 0

Views: 250

Replies: 3

Related Articles