Cant find correct settings in Archer C7

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.

Cant find correct settings in Archer C7

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
Cant find correct settings in Archer C7
Cant find correct settings in Archer C7
2018-06-21 19:11:08
Model :

Hardware Version :

Firmware Version :

ISP :

Hi all,

We've recently got a new Archer C7 router and checked with our ISP if it was compatible with our network. They said it'll be if we adhere to these settings:


WAN Protocol: MAC Encapsulated Routing


WAN1 1p/VLAN ID: 1/34


WAN3 1p/VLAN ID: 5/4


PPPoE passthrough function: Enable


IP-adres: 192.168.2.254


Duplex Mode: Auto


Max Bit Rate: Auto


DHCP Server, pool Start IP: 192.168.2.1


DHCP Server, pool End IP: 192.168.2.252


And I've look through the entire basic and advanced settings via the webinterface; I can't find most of these settings. Others I did find I was reluctant to just change, because the network works (the WiFi signal is fine) but the incoming internet connection can be spotty. Resetting the router does seem to do the trick, but I hope adding these above settings can make it a good stable connection.

Can anyone help me, please? :)
  0      
  0      
#1
Options
1 Reply
Re:Cant find correct settings in Archer C7
2018-06-22 16:12:10
Firstly, Archer C7 has only one WAN access.
We can't get WAN1 and WAN 3 at the same time.

Do you mean currently the router actually works?
If yes, you may ignore the settings provided by your ISP.

It seems those are not the basic settings you need to do on the router.
About the disconnection, you can try to change the wireless channel.
Make sure the FW of Archer C7 is the latest one.
If there is further issue with the disconnection, you may also try to consult with tp support whether there is beta firmware.
  0  
  0  
#2
Options

Information

Helpful: 0

Views: 414

Replies: 1