MR600 disconnecting from 3G

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
MR600 disconnecting from 3G
MR600 disconnecting from 3G
2020-01-30 19:26:07 - last edited 2020-02-02 16:29:17
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.1.0 0.9.1 v0001.0 Build 190412 Rel.66770n

So I just bought an Archer MR600 hoping it would be faster than my old DWR-923.

 

But it keeps disconnecting and giving med lockups in my browser etc, it is very annoying and I'm thinking on returning if if there isn't any solution to it.

 

I'm running the latest software and have updated the ISP-file, attached is the 4G log when I forced router to 3G because it gives me the best speed. What can I do to fix the disconnects?

 

 

File:
log.txtDownload
0
0
#1
Options
3 Reply
Re:MR600 disconnecting from WCDMA
2020-02-02 16:27:53 - last edited 2020-02-02 16:30:49

So I have changed my antenna and managed to get the connection a bit more stable. I am also testing the beta firmware but it does not seem to make any change.

 

With new antenna the signal is strong, it is at level 4 all the time according ot the log but I still have a problem that the router is re-registering on the network continously and it seems to give me very high ping 500-1000ms every 10 seconds or so. Please see attached ping trace and log file from router.

File:
log (5).txtDownload
0
0
#2
Options
Re:MR600 disconnecting from WCDMA
2020-02-02 16:28:26

ping trace

File:
ping.txtDownload
0
0
#3
Options
Re:MR600 disconnecting from 3G
2020-05-01 01:41:10

@freke welcome to the club. I jave MR600 amd MR400. Same issue, random disconnects. No solution

 

 
1
1
#4
Options
Related Articles