TL-WPA281 Wireless Doesn't work at 300Mbps / 40Mhz

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
TL-WPA281 Wireless Doesn't work at 300Mbps / 40Mhz
TL-WPA281 Wireless Doesn't work at 300Mbps / 40Mhz
2013-01-16 06:34:47
Region : UnitedKingdom

Model : TL-WPA281

Hardware Version : V1

Firmware Version :

ISP :


I have a WPA281 paired to a PA211. Ethernet works fine. I can only get the wireless to work reliably in 20Mhz mode. This means I am only getting 150Mbs so may as well have bought the cheaper WPA271! The other config options are 11bgn (I need g + n), WPA-PSK/WPA2-PSK security and Channel 1.

When I enable 40Mhz mode, the second channel (5 I think) keeps dropping out. I used inSSIDer and I could see the 2nd channel (channel 5) coming and going. inSSIDer shows there is very little interference on channel 5 or nearby channels. PCs struggle to connect and keep dropping connection.

My main wireless router is using channels 9 + 13 so there should be no interference.

Any one else had problems?

When I set it to use 20Mhz just on Channel 1 it seems to be ok.

Thinking of returning it and getting another one or downgrading to a WPA271 and save some money if I can't get 300Mbs to work.
0
0
#1
Options
2 Reply
Re:TL-WPA281 Wireless Doesn't work at 300Mbps / 40Mhz
2013-01-16 16:02:50
If the laptop can not connect , how about other devices? How about other channels?If you leave the channel width as automatic, how is the things going?
0
0
#2
Options
Re:TL-WPA281 Wireless Doesn't work at 300Mbps / 40Mhz
2013-01-17 04:37:29
Doesn't work on 2 different laptops.

Has to be channel 1 + 5 otherwise it will clash with the wifi on the router which is on 9 + 13.
0
0
#3
Options