Archer T4E 5g network (again)

Archer T4E 5g network (again)
Archer T4E 5g network (again)
2020-05-18 22:08:37 - last edited 2020-05-18 22:14:11
Model: Archer T4E
Hardware Version: V1
Firmware Version:

so recently i could not connect to 5g netwrok, which worked fine for past few months. After few reboots i reinstalled the drivers (same drivers, got it on hdd) and now connection speed is always 54 mbps on 5g network (it was 390~585 before).

i discovered that its not working (cant connect to router) if i set router to "802.11ac only" or "802.11n/ac mixed" mode (in router settings)

im using pc from exact same spot and signal strenght is excellent. it worked fine before. tried other drivers i got from support (2016) - same 54 mbps

is this adapters hardware fault that it cannot connect to "n" and "ac" networks? or what am i doing wrong?

 

p.s.

cant connect to my phones 5g hotspot (0.5m distance), 2.4g hotspot works fine

 

p.p.s.

this link:

https://www.tp-link.com/baltic/support/download/archer-t4e/

has no drivers download link

driver i used before from global site version:

https://www.tp-link.com/en/support/download/archer-t4e/#Driver

0
0
#1
Options
2 Replies
Re:Archer T4E 5g network (again)
2020-05-19 08:38:45 - last edited 2020-05-19 09:01:40

5g network ~2m away from router

54 mbps, -28 dBm

 

 

 

same network from mobile

433 mbps, -37 dBm

 

 

0
0
#2
Options
Re:Archer T4E 5g network (again)
2020-05-22 11:21:37

update:

 

solved the problem by reinstalling SAME DRIVERS few days after. i was reinstalling them 10 times in a row with same 54 mbps result and now it started to work like it used to (585 mbps, ~40-60 mbps download speed). what was that?

 

 

 

installed ubuntu 20.04 on same hardware. from same spot (~10m away from router) im getting this.

 

and download speed is constant 100/100 (100/100 internet)

 

is there any explanation to this?

0
0
#3
Options