Archer MR600 bad 4G+ Connection

Archer MR600 bad 4G+ Connection
Archer MR600 bad 4G+ Connection
2020-09-10 18:40:39 - last edited 2020-09-16 05:54:56
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.2.0 0.9.1 v0001.0 Build 200511 Rel.44954n

Hello

 

I have the Archer MR600 v1 

 

I am Using a SIM Card from the Austria Provider A1 Telekom Austria.

 

While my Phone has 90%+ signal the Archer MR600 shows 0% and sometimes 25%

 

My ISP File Version is 19052401

 

The Network stats are: 

 

ISP: A1
Network type: 4G+ LTE
Band: 7,20
 

SIM Card Status: SIM card prepared
RSRP: -103dBm
RSRQ: -20dB
SNR: -3,4dB

 

 

 

Firmware and ISP File are as far as i know UpToDate

 

 

What can i do to improve the Signal Strenght ? 

 

the antennas are correctly installed 

 

 

Thanks for you Advice in advance 

 

BR

Hitmare

 

1
1
#1
Options
2 Replies
Re:Archer MR600 bad 4G+ Connection
2020-09-17 07:13:44

@Hitmare 

Good day.

Sorry for the delay.

Have you checked the network band on the smartphone? Are they bands 7,20 as well?

And please also check the APN information on the smartphone and MR600 as well to see if it is also the same;

 

By the way, how long have you had the Archer MR600 and has the signal strength been slow since out of box?

 

Thank you very much.

0
0
#2
Options
Re:Archer MR600 bad 4G+ Connection
2020-09-24 08:12:56

@Sunshine 

 

Hello and thanks for the Reply

And Sorry for the Late Reply as well ^^

 

 

I had this issue Out of the Box. My smartphone is also using band 7, 20 and also Band 3. The APN is fine, it does connect to the Internet when the signal is there.

My Smartphone Has 5 out of 5 Connection Bars and the Following values:

RSRP: -96 dBm
RSRQ: -14dB
SNR: 0.0dB

 

 

BR 

Hitmare

 

0
0
#3
Options