New MR6400 detects no SIM

This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
This thread has been locked for further replies. You can start a new thread to share your ideas or ask questions.
New MR6400 detects no SIM
New MR6400 detects no SIM
2020-11-29 10:22:39 - last edited 2020-11-30 18:32:20
Model: TL-MR6400
Hardware Version: V5
Firmware Version: 1.1.0 0.9.1 v0001.0 Build 200511 Rel.43036n

Hi,

 

I am new to the forum. Nice to meet everyone.I just purchased a MR6400 prior to my travel in coming 4 days.

 

The device does not detect SIM no matter what I try. I have tried a lot of things! No specific error, it just does not detect any SIM card. The following diagnostics done:

 

  1. No visible physical damage
  2. Reboot/Resets
  3. Checked with multiple SIMs from different providers (AirTel and JioFi) (that were working on multiple other 3G/4G phones)
  4. SIM has no PIN lock
  5. SIMs are nano sim with micro adapter frame and sticker
  6. In Wireless router mode with ethernet WAN, it works fine
  7. Firmware says latest
  8. NTP and time is set

 

Debug log level system logs (mac scrubbed):

2018-10-01 05:30:23 [5] 4G: init LTE module, set flowstat [enableDataLimit 0, enablePaymentDay 0, paymentDay 1, limitation 0, warningPercent 90]
2018-10-01 05:30:23 [5] 4G: LTE Module: profile num [1], default profile [1], active profile [0]
2018-10-01 05:30:23 [5] 4G: DM: profile num [0], default profile [0], active profile [0]
2018-10-01 05:30:26 [5] System: Enable IPv4 SPI Firewall
2018-10-01 05:30:26 [5] System: Enable IPv6 SPI Firewall
2018-10-01 05:30:38 [6] System: Device(XX:XX:XX:XX:XX:1C) joins in 2.4G Wlan
2018-10-01 05:30:40 [5] DHCPD: Recv REQUEST from XX:XX:XX:XX:XX:1C
2018-10-01 05:30:40 [5] DHCPD: Send ACK to 192.168.1.100
2018-10-01 05:30:40 [5] DHCPD: Recv REQUEST from XX:XX:XX:XX:XX:1C
2018-10-01 05:30:40 [5] DHCPD: Send ACK to 192.168.1.100
2018-10-01 05:30:46 [6] System: User(Mac:XX:XX:XX:XX:XX:1C;IP:192.168.1.100) logs in.

Diagnostic Report:

Test Sim Card Fail
  Diagnostics completed

 

 

0
0
#1
Options
1 Accepted Solution
Re:New MR6400 detects no SIM-Solution
2020-11-30 01:33:43 - last edited 2020-11-30 18:32:20

@Shamasis hey bro i have same 

U can have only one solution 

U need to relace from tp link .with warrenty and other stuff .serch for nearest tp link local authority.............i am serching from 1 month how to solve .u just do ...thank for asking... 

 

Team ______(🤩)

Recommended Solution
1
1
#2
Options
2 Reply
Re:New MR6400 detects no SIM-Solution
2020-11-30 01:33:43 - last edited 2020-11-30 18:32:20

@Shamasis hey bro i have same 

U can have only one solution 

U need to relace from tp link .with warrenty and other stuff .serch for nearest tp link local authority.............i am serching from 1 month how to solve .u just do ...thank for asking... 

 

Team ______(🤩)

Recommended Solution
1
1
#2
Options
Re:New MR6400 detects no SIM
2020-11-30 18:39:23 - last edited 2020-11-30 18:39:46

Makes sense. I took your advise and did exactly that. Got replacement product within hours and it now works. I can vouch that your solution is 100% on point because I spotted a difference between my initial product and the replacement one.

 

The original device sent to me had a push-toggle SIM slot and the new one has a friction mount slide-in SIM slot. This leads me to believe that the hardware was upgraded to be more stable with various SIM cards. I wish this post helps people to quickly resolve their issue since TPLink does not have this as any notice/disclaimer on product pages.

0
0
#3
Options