Archer MR600 Strange WiFi signal with wifi disabled!

Archer MR600 Strange WiFi signal with wifi disabled!
Archer MR600 Strange WiFi signal with wifi disabled!
2021-03-30 01:02:10 - last edited 2021-03-30 01:03:42
Model: Archer A10
Hardware Version: V2
Firmware Version: 1.2.0 0.9.1 v0001.0 Build 201203 Rel.59032n

Hi,

 

I was NOT ABLE to select the correct router model (MR600) because it not appears in the list, sorry.

 

I bought the MR600 4G+ Router few days ago.

It's updated to the latest firmware revision.

 

Yesterday I configured it with a 4G Sim.

Everything seems to be fine except a strange behavior...

 

I completely disabled the WiFi (2.4 and 5 Ghz) so I expected to find no signal from the router.

Instead, i can see a strong 2.4Ghz Wifi signal with a hidden SSID.

I can only see the MAC address (starting with 92:9a:4a:xx:xx:xx)  and channels used.

 

Initially i thought the signal was from my neighbors but it was too much strong to be outside my house.

The signal comes up for about 55-60 sec and than disappears for few seconds, then come up again.

 

To be sure the signal comes from the MR600, i turned it off, and the strange WiFi signal disappeared forever.

As i turn the MR600 on, the signal starts again.

 

I also wanted to test what happens when i enable WiFi.

So i enabled it and BOTH signals were visible.

One with the clear SSID and a DIFFERENT MAC address, and the other with the hidden SSID.

 

So I'm stuck on it and do not understand what's happening.

 

May anyone kindly help me to to understand it and possibly to completely disable WiFi?

 

Thanks

Daniele

 

0
0
#1
Options
1 Reply
Re:Archer MR600 Strange WiFi signal with wifi disabled!
2021-03-31 21:19:08

@jdaniele 

I'm replying to my self, just for anyone else having the same issue:

 

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/193884

 

Thanks

Daniele

0
0
#2
Options