Data type selection

Data type selection
Data type selection
2022-07-03 11:05:02 - last edited 2022-07-04 00:54:49
Hardware Version: V1
Firmware Version: 1.2.0 0.9.1 v0001.0 Build 200511 Rel.44954n

An odd issue on this router over the past week. Not sure whether it is the router, the SIM card or the Network. 1. Always in the past the selected network type was 4G only. 2. A week ago this selection would not enable an internet connection. 2.Switched to 3G and the internet connection was established. 3. Tried a different SIM card from a different ISP and 4G only setting worked fine. 4. Replaced he original SIM card in the router and Selected 4G preferred setting and the internet connected to 4G+ but the 4G only setting still doesn't connect to the Internet. 

 

The network is O2 UK.

 

Any insight gratefully received.

0
0
#1
Options
3 Reply
Re:Data type selection
2022-07-04 03:31:25

  @Peter50 

 

Hi, do you mean 4G Only doesn't connect to the internet and internet works fine on 4G+ when using 4G Preferred settings with the same SIM card?

May I have a screenshot of the Advanced->Status page and Advanced->Network->Internet page when using 4G Only settings with O2 SIM card?

If network type shows No Service and no 4G signal received on Status page, please try to search network manually on Advanced->Network->Internet page(change Network Search from Auto to Manual), then check if you are able to see the O2 network.

0
0
#2
Options
Re:Data type selection
2022-07-04 06:33:52

  @Sunshine Exactly that. Screenshots attached together with those for setting 4G Preferred. Thanks.

File:
4GProblem.pdfDownload
0
0
#3
Options
Re:Data type selection
2022-07-05 09:22:02

  @Peter50 

 

Hi, thank you very much for the reply.

Based on the screenshots, when the device is set on 4G only mode, it still receives 4G signal but no IP address obtained, could you please try to turn off mobile data and turn it back on to reconnect the internet access to see if it works? If still not, please save a system log file on Advanced->System Tools->System Log when using 4G only mode, then send the log to us via support.forum@tp-link.com, our engineer will continue to follow up your case.

 

0
0
#4
Options